Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Muffins utan gluten

Här kommer ett dunderrecept på mellanmålsmuffins utan socker, gluten eller laktos. Vill man ha dem lite sötare så att de blir mer efterrätt skulle jag tillsätta lite kokossocker eller kanske lite agave. Eller varför inte några nävar bär!

Ursprungsreceptet kommer från funktionella Linus Johansson men jag gjorde om det lite, så att det blev såhär:

  • Riv 4 äpplen och häll i en stor skål
  • Knäck i 6 ägg
  • Tillsätt 2 msk kokosolja
  • Tillsätt ca 1 dl jordnötssmör
  • Tillsätt kanel och kardemumma efter eget tycke
  • Mixa ovan slätt.
  • Tillsätt ca 5 dl havregryn (obs! kolla upp att ditt havregryn är glutenfritt om du äter glutenfritt pga allergi) och rör ihop så lite du kan
  • Fyll muffinsformar till bredden
  • Grädda i 15 minuter på 200 graders värme
  • Tadaa!

muffins utan gluten och laktos 1

muffins utan gluten och laktos 2

muffins utan gluten och laktos 3

muffins utan gluten och laktos 4

muffins utan gluten och laktos 6

muffins utan gluten och laktos 7

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Elin: yey!

    Molly: ja, havre är inte alltid glutenfritt – beror på vad mer som mals i samma rum eller verktyg eller vad det nu är. är man allergisk är det naturligtvis viktigt (så jag har förtydligat) men äter man pga man rent generellt vill undvika gluten så är det rätt så marginellt. det är ur det perspektivet många idag väljer att äta glutenfritt. är man allergisk så vet man förmodligen om det där med havret.

    admin 2013-05-27 21:24:25
    Svara
  • Hej!!! Glutenfritt blir det bara om du använder sempers rena havre. OBS!!! Viktigt att veta före man skriver att något är glutenfritt!!!

    Molly 2013-05-27 21:19:53
    Svara
  • Jag hade alla ingredienser hemma, vilket aldrig händer när jag ska spontanbaka! Goda blev de också, såpass att 2 av 3 barn inte ville sluta äta (och de kan vara lite petiga ibland). Tack för tipset! 🙂

    Elin 2013-05-27 20:31:40 http://starkochsnabb.wordpress.com
    Svara
  • Lisen: man kan nog ha i allt möjligt, testa kokt sötpotatis eller mosad banan! fast man kanske måste ändra lite på hur mycket av det andra man har i då! eller du, testa riven morot!

    Lisen: hahahahaha läst nu – har ändrat!

    admin 2013-05-27 18:26:41
    Svara
  • Har du forslag til noe annet enn eple å ha i? Gulrot, kanskje?

    Lone 2013-05-27 18:24:05
    Svara
  • Oh nej, kläck inte äggen, knäck dem istället! 🙂 Kläckta ägg är alldeles för söta.

    Lisen 2013-05-27 18:04:01
    Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sanne Alexandra
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk