Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Friskis Offroad

Jag är nyss hemkommen från Friskis & Svettis nya satsning Offroad. Ett pass utomhus som går lite åt Army Fitness/NMT-håll men som ändå är i Friskisstil. Jag kom dit utan förväntningar för jag hade läst ”parkträning” i inbjudan och hade dessutom läst att vi skulle köra i Hagastan istället för Hornstull så jag var förvirrad redan från början. Och kanske är jag dessutom extra nojig just nu för jag upskattade inte att sätta händerna var som helst på gräset och gruset i Tantolunden för en glasbit i handen är det sista jag behöver inför 60 mil cykling. Inte heller behöver jag halka och få ont i knäna av att göra grodhopp i utförssluttning i morgonvått gräs. Inte heller behöver jag tävlingsmomenten där vi ska klättra lite offroad sådär och hålla varandras händer samtidigt. Så det är inte riktigt Friskis fel att jag inte är ett jättefan av att träna på det här sättet just nu. Jag tog det medvetet lugnt och försökte undvika det allra jobbigaste för benen men rusningen uppför berget gav både hög puls och mjölksyra i benen. Härligt, om än lite feltajmat rent personligen.

Däremot hade jag önskat att man visat alternativa övningar istället för att bära varandra på rygg eller hoppa grodhopp, för det kommer finnas fler som jag i varje grupp (även om inte varje sådan person ska cykla till Åre nästa dag). Och så hade jag önskat lite mer tydlighet generellt. Ibland skulle vi ner på mage eller rygg medan vi sprang på långa led och då kan man inte bli för tydlig eller skrika för högt.

Med lite anpassning och lite fine tuning tror jag att detta kan bli en hit. Jag gillar mycket av vad Friskis gör men ju mer utanför lådan man kör desto större krav på tydlighet och framförallt desto större krav på ledaren. Sådana saker som att en ledare ska vara först och en ska vara sist för att säkerställa att gruppen är med och att ingen skadat sig till exempel. Eller att föreslå alternativa övningar. Men det där rättar förmodligen till sig när man väl kommit igång med passen i höst. Då ska Offroad finnas med på schemat!

Precis som med i princip all ledarledd träning kan Offroad vara same same but different helt beroende på för vem man tränar. Personligen älskar jag tuff men enkel träning som det här – men håller mig gärna borta från tävlingsmoment och okontrollerade rörelser med hög skaderisk.

Marathonmia Träningsglädje

Jag och MarathonMia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Upp&Hoppa: nästa gång!

  Anna: 🙂

  Sofie: ja testa!

  Anna: tror det finns rätt många som har onda knän etc. Kan vara bra med alternativ för dem. Alla ska inte cykla till Åre. Tycker din kommentar är både okonstruktiv och onödig. Jag bad inte om sjuttio varianter.

  admin 2013-05-17 20:35:10
  Svara
 • Man KAN ju tacka nej till att deltaga också. OM det nu är så att man ska cykla till Åre.
  Sen är inte alla pass för alla heller, målgruppen för offroad kanske inte är precis ALLA medlemmar? Därmed behöver man inte heller komma med sjuttio olika varianter för alla övningar vilket i längden dessutom är helt ohållbart.

  Anna 2013-05-17 19:47:01
  Svara
 • Låter spännande 🙂

  Sofie 2013-05-17 10:16:12 http://thepalma.blogg.se
  Svara
 • Ser onekligen härligt ut! Älskar uteträning!

  Anna (orka mera) 2013-05-16 15:46:40 http://blogg.piggelina.se
  Svara
 • Nu ångrar jag ännu mer att jag inte var med i morse – ni ser ändå väldigt glada ut!

  uppochhoppa 2013-05-16 13:36:57 http://www.uppochhoppa.se
  Svara
 • Frida: nä, då måste man kontrollera sig lite

  Elin: jag tokgillade friskis cirkelträning som jag gick på den gång. sueperbra! imponerade att det är så with it!

  admin 2013-05-16 11:06:19
  Svara
 • Alltså, Friskis är faktiskt så bra. De förnyar sig hela tiden och hänger med på ett sätt som jag inte tycker att andra träningsanläggningar gör. Men visst, alla kan ju bli bättre. Min crossfit-frälsning från första året har lagt sig lite och nu är jag inne på Friskis istället. Där finns ju all träning samlad. Man kan träna med sin bebis, välja riktigt tuffa pass, jogga i grupp och dessutom har de en liten crossfitbox på ett av gymen här i Malmö. Hösten blir en Friskis-höst för mig 🙂

  Elin 2013-05-16 10:50:57 http://elinimalmo.blogspot.com
  Svara
 • Åh, vad jag tycker precis som du! Tävlingsmoment och okontrollerade rörelser (som får mitt knä att bråka) är det som gör att inte gillar military training. Vara ute i naturen och röra på sig, utan dessa moment däremot = finfina grejer!

  frida 2013-05-16 10:28:15 http://fraidi.blogspot.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk