Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Glutenfri morotskaka

Man står sig stadigt på de där paleosconesen så när Grabben ville äta lunch på stan så tog jag en kaffe och en bit morotskaka. Jag tänkte att det förmodligen är en tacksam uppgift att göra en paleo(vänlig) morotskaka så jag satte igång när det började regna som mest på Girot på TV:n några timmar senare. Krascharna avlöste varandra och jag besparar mig gärna de synerna – så har jag inget som förföljer mig på näthinnan när jag själv ska cykla landsväg.

Jag hade Sofias recept på ”nyttifierad äppelkaka” i åtanke när jag satte igång. Jag bytte ut äpplen mot rätt mycket rivna morötter och bytte pressad apelsin mot pressad citron. Jag har fått ett helt lass med jordnötssmör från Fitnessguru så jag log förnöjt när jag såg att det var jordnötssmör i receptet. Oavsett om jag fått det eller ej så tycker jag att det är ett av det godare jordnötssmören ute på marknaden, tillsammans med Green Choice. Fitnessguru säljer också kokosolja och det var bra att smörja formen med.

Morotskakan blev god – men jag var lite rådvill hur jag skulle göra med frostingen. Kvarg är en väldigt bra frostingbas men jag hade ingen hemma dumt nog. Istället mixade jag cashew och vatten till hård cashewgrädde och tillsatte lite agave. Med lite fantasi skulle man kunna beskriva det som väldigt tjock vaniljkräm ungefär.

Update: nu 3 timmar senare när jag åt morotskaka med cashewcrémen igen så har den liksom gottat till sig och blivit värsta supercrémen. Supergod!

Det där med att använda mandelmjöl istället för annat mjöl är en bra grej alltså. Det blir verkligen bra resultat! Nästa gång väntar Sofias brownies gjorda på sötpotatis!

paleo morotskaka 4

paleo morotskaka 2

paleo morotskaka 3

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Ahhh, vad gott låter med rivna morötter i! Och cashewgrädde som frosting kan ju inte bli fel :).

  Sofia - ett bättre du 2013-05-11 12:05:22 http://ettbattredu.se/blogg
  Svara
 • Ahhh, vad gott låter med rivna morötter i! Och cashewgrädde som frosting kan ju inte bli fel :).

  Sofia - ett bättre du 2013-05-11 12:05:22 http://ettbattredu.se/blogg
  Svara
 • Christ så gott det ser ut! Bokmärker!

  Minatraningstajts 2013-05-10 20:58:11 http://Minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • Christ så gott det ser ut! Bokmärker!

  Minatraningstajts 2013-05-10 20:58:11 http://Minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • Carolin: klicka på länken i inlägget! 🙂

  admin 2013-05-10 20:48:01
  Svara
 • Carolin: klicka på länken i inlägget! 🙂

  admin 2013-05-10 20:48:01
  Svara
 • Snälla ge receptet, ser så gott ut!

  Carolin 2013-05-10 19:05:28
  Svara
 • Snälla ge receptet, ser så gott ut!

  Carolin 2013-05-10 19:05:28
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg