Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man läser som man mår

Jag klickade på en länk på Facebook om lycka som bärs på fasad och att det är tröttsamt och jobbigt och att det inte alltid är perfekt här i livet. Så är det. Men det är just då och där, när jag själv provoceras av hetsen och slås ner av sådant som skrivs som jag uppfattar som jobbigt och stjälpande, som jag rensar.

Länken jag klickade på gick till en text av Mia Skäringer i Expressen – en tidning jag inte läser av rent principiella skäl. Varför, kan du höra i det podavsnitt av Träningsglädje TALKS som släpptes i måndags. Av samma skäl rensar jag just nu i min bloggfeed. Jag orkar inte med den hets som jag upplever. Det finns inte ett enda skäl till varför jag ska fortsätta läsa bloggar som stjäl energi, istället för att ge energi, oavsett vem som skriver den. Att våga släppa taget är det bästa jag kan göra i sådana fall. Inte för evigt. Men just nu: paus från en del. Samtidigt: i Inner strength pod som jag den här veckan gästar (ja, klart du ska lyssna) så säger jag att vi läser som vi mår. Vi tolkar allt som vi läser och ser utifrån oss själva (det berömda citatet från Anaïs Nin ni vet: we don’t see the world as it is, we see the world as we are) och vi har ups and downs. Vissa dagar kan blir vi provocerade av en upplevelse – andra dagar taggar den oss.

För min del finns det vissa saker som väldigt sällan taggar mig och det är tävlingsmoment. Så snart det vankas tävling drar jag mig undan. Så snart det hetsas till kamp och konkurrens vill jag bort till min lugna vrå. Halmstad, jag längtar efter dig. Vi ses ikväll!

halmstad påsk tylösand 2

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
 • […] från bloggen Träningsglädje, då jag tycker skribenten Sara beskrev sanningen i detta så bra i ett inlägg för ett tag sedan. Det kan appliceras på så många situationer. Och även på andra människor: […]

  Man läser som man mår | Liselotte Melander 2014-04-10 18:24:17 http://liselotte.livskick.nu/2014/04/10/man-laser-som-man-mar/
  Svara
 • Har många saker jag skulle kunna skriva här men väljer att ta det i kortversionen 🙂

  DU inspirerar mig
  DU sprider glädje
  DU får mig att utmana mig själv och jag inser att JAG kan!

  Kicki 2013-05-10 10:09:45 http://vardagensgodating.blogspot.se/
  Svara
 • […] har lyssnat på flera av Saras grymma pods och även det här inlägget har fått mig att tänka mycket över mitt eget sätt att leva. Som sätter ord på […]

  Kickar | Trend o Träning 2013-05-10 06:58:20 http://trendotraning.se/2013/05/10/kickar/
  Svara
 • Det är nog nyttigt att göra den där rensningen ibland, även om det tog ett bra tag innan jag gjorde det själv. Men gjorde det faktiskt häromdagen, och det helar. Samtidigt som jag ibland påminner mig själv om att jag mår bra av att få lite infallsvinklar olika mina egna ibland, bara för att tvinga mig själv att tänka efter. Men hit kommer jag ofta, för de fina bilderna, kloka orden och sunda peppandet.

  Malin 2013-05-09 19:36:40 http://bluemalin.blogspot.se
  Svara
 • Jag håller helt med, jag gjorde en rensning för ett tag sedan när jag insåg att de där bloggarna inte gav mig något alls. Ibland när jag klickar in mig på en blogg kan jag komma på mig själv med att bara snabbt skrolla igenom, bara för att ha gjort det, utan att riktigt bry mig. Då ryker oftast den där bloggen.

  Jess 2013-05-09 18:08:50 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
 • KÄRLEK

  jessica 2013-05-09 12:23:50 http://www.jessicaclaren.com
  Svara
 • Låter härligt! Och sunt!
  Själv tävlar jag med mig själv. Ogillar att tävla med andra. Känns som om jag helt kommit ifrån det. Det är fantastiskt då man upptäcker andra sidor i livet.
  Kramar

  Katarina 2013-05-08 22:47:04 http://brakatarina.se
  Svara
 • Jag tycker du är en mycket klok person som dessutom förärats förmågan att uttrycka och formulera dina tankar på ett bra sätt. Jag både känner igen mig och inspireras. Din blogg har definitivt vuxit för mig. Det är riktigt kul att se att det går så bra för dig, och för Grabben just nu 🙂
  Ser fram emot att se vad den där löparresan till Alperna kan tänkas vara för något påhitt 🙂

  Marie 2013-05-08 22:36:37 http://www.mariestur.wordpress.com
  Svara
 • Jag tycker du är en mycket klok person som dessutom förärats förmågan att uttrycka och formulera dina tankar på ett bra sätt. Jag både känner igen mig och inspireras. Din blogg har definitivt vuxit för mig. Det är riktigt kul att se att det går så bra för dig, och för Grabben just nu 🙂
  Ser fram emot att se vad den där löparresan till Alperna kan tänkas vara för något påhitt 🙂

  Marie 2013-05-08 22:36:37 http://www.mariestur.wordpress.com
  Svara
 • Jag rensar mest hela tiden. Plockar in, omvärderar, funderar på vad som skapar vilka känslor. Ärligast är härligast. Och det finns alldeles för mycket inspiration att ta del av för att jag ska tillåta mig att fastna i trams.

  Minatraningstajts 2013-05-08 20:12:58 http://Minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • Jag rensar mest hela tiden. Plockar in, omvärderar, funderar på vad som skapar vilka känslor. Ärligast är härligast. Och det finns alldeles för mycket inspiration att ta del av för att jag ska tillåta mig att fastna i trams.

  Minatraningstajts 2013-05-08 20:12:58 http://Minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • Nyttiga tankar, och även om jag vet att du och jag är rätt olika på många plan är vi extremt lika när det gäller just det här. Tro det eller ej, men tävlingsmoment när det involverar någon annan än mig själv ogillar jag också. Jag tävlar mot mig själv och orkar inte med hetsen med utmaningar och tävlingar hit och dit runtom i bloggosfären. Jag rensar hela tiden och det är MÅNGA bloggar jag helt och hållet har stängt av. Din är verkligen inte en av dem! 🙂

  Helena 2013-05-08 19:00:44 http://www.healthbyhelena.com
  Svara
 • Nyttiga tankar, och även om jag vet att du och jag är rätt olika på många plan är vi extremt lika när det gäller just det här. Tro det eller ej, men tävlingsmoment när det involverar någon annan än mig själv ogillar jag också. Jag tävlar mot mig själv och orkar inte med hetsen med utmaningar och tävlingar hit och dit runtom i bloggosfären. Jag rensar hela tiden och det är MÅNGA bloggar jag helt och hållet har stängt av. Din är verkligen inte en av dem! 🙂

  Helena 2013-05-08 19:00:44 http://www.healthbyhelena.com
  Svara
 • På samma sätt som det är viktigt att då och då rensa i bloggfeeden känner jag att det är viktigt att rensa facebook-kontakter. Det är något som lättar hjärtat något oerhört för mig just nu. Ta bort allt ”dödkött” som bara är jobbigt att släppa med på min resa=livet. En annan tanke bara 😉

  Josefin 2013-05-08 17:25:18 http://jossefinast.se
  Svara
 • På samma sätt som det är viktigt att då och då rensa i bloggfeeden känner jag att det är viktigt att rensa facebook-kontakter. Det är något som lättar hjärtat något oerhört för mig just nu. Ta bort allt ”dödkött” som bara är jobbigt att släppa med på min resa=livet. En annan tanke bara 😉

  Josefin 2013-05-08 17:25:18 http://jossefinast.se
  Svara
 • Förstår också. Jag blir väldigt opepp och provocerad när jag upplever att någon annan tävlar med mig, utan att jag har bett om det. Stressande. Opeppande. Allt måste inte vara en tävling – lev ditt eget liv utefter det som gör dig lycklig. Tävla med dig själv och inte med mig när jag inte har bett om det, för vi lever ändå inte samma liv och har inte samma prioriteringar. Lite som Karin skriver.

  Jag tror att det är bra att rensa då och då. Det behöver ju inte vara för evigt.

  Jane 2013-05-08 15:23:12 http://www.felicitasblog.com
  Svara
 • Förstår också. Jag blir väldigt opepp och provocerad när jag upplever att någon annan tävlar med mig, utan att jag har bett om det. Stressande. Opeppande. Allt måste inte vara en tävling – lev ditt eget liv utefter det som gör dig lycklig. Tävla med dig själv och inte med mig när jag inte har bett om det, för vi lever ändå inte samma liv och har inte samma prioriteringar. Lite som Karin skriver.

  Jag tror att det är bra att rensa då och då. Det behöver ju inte vara för evigt.

  Jane 2013-05-08 15:23:12 http://www.felicitasblog.com
  Svara
 • Jag liksom du har rensat rätt rejält på senaste tiden. Orkar inte med energitjuvar eller sådant som inte ger mig någonting eller får mig att må bra. Jag läser aldrig skvaller, lyssnar aldrig på skvaller, stänger av tv:n när det är neggiga såpor, rensar i feeden, i mobilen, på facebook. Jag kollar knappt på nyheter längre för det är bara elände och skit. Men om jag nu blir provocerad försöker jag alltid tänka efter och fråga mig vad det är som triggade igång den känslan. Alltid titta innåt istället för utåt.

  Tack igen för att du ställde upp i min podcast! ♥

  Petra Axlund Stegman 2013-05-08 13:56:26 http://www.innerstrengthblog.com
  Svara
 • Jag liksom du har rensat rätt rejält på senaste tiden. Orkar inte med energitjuvar eller sådant som inte ger mig någonting eller får mig att må bra. Jag läser aldrig skvaller, lyssnar aldrig på skvaller, stänger av tv:n när det är neggiga såpor, rensar i feeden, i mobilen, på facebook. Jag kollar knappt på nyheter längre för det är bara elände och skit. Men om jag nu blir provocerad försöker jag alltid tänka efter och fråga mig vad det är som triggade igång den känslan. Alltid titta innåt istället för utåt.

  Tack igen för att du ställde upp i min podcast! ♥

  Petra Axlund Stegman 2013-05-08 13:56:26 http://www.innerstrengthblog.com
  Svara
 • Jag förstår precis vad du menar.
  Beroende lite på min sinnesstämning har jag lättare att stressas och hetsas av det som skrivs bland annat på bloggar. Det är verkligen jättejobbigt då den enda som lider av det är jag själv.

  Har lyssnat på tre av dina podcasts, gillar dem skarpt!

  Angelica 2013-05-08 13:30:12 http://www.diehn.se
  Svara
 • Jag förstår precis vad du menar.
  Beroende lite på min sinnesstämning har jag lättare att stressas och hetsas av det som skrivs bland annat på bloggar. Det är verkligen jättejobbigt då den enda som lider av det är jag själv.

  Har lyssnat på tre av dina podcasts, gillar dem skarpt!

  Angelica 2013-05-08 13:30:12 http://www.diehn.se
  Svara
 • Bara att hålla med. Jag rensar nu och då bland vilka/vad jag läser och känner att jag mår bra av det. Dessutom skapar det mer utrymme att läsa sådant som stärker en och ger energi och mening i ens liv. Tack för en grym pod förresten (igen)!

  Terese Alvén, sparkibaken.se 2013-05-08 13:24:01 http://sparkibaken.se
  Svara
 • Bara att hålla med. Jag rensar nu och då bland vilka/vad jag läser och känner att jag mår bra av det. Dessutom skapar det mer utrymme att läsa sådant som stärker en och ger energi och mening i ens liv. Tack för en grym pod förresten (igen)!

  Terese Alvén, sparkibaken.se 2013-05-08 13:24:01 http://sparkibaken.se
  Svara
 • Helt klart värt att rensa, av flera skäl. Tiden är knapp, låt oss fylla den med bra saker. Energitjuvar bort! Såg en fin bild som du tagit på Annika: gilla!

  Ska ta och lyssna på dina podar – så spännande!

  Allt gott,
  Emilia

  Emilia Arvidsson Frilansjournalist 2013-05-08 12:52:48 http://www.enemilia.blogg.se
  Svara
 • Helt klart värt att rensa, av flera skäl. Tiden är knapp, låt oss fylla den med bra saker. Energitjuvar bort! Såg en fin bild som du tagit på Annika: gilla!

  Ska ta och lyssna på dina podar – så spännande!

  Allt gott,
  Emilia

  Emilia Arvidsson Frilansjournalist 2013-05-08 12:52:48 http://www.enemilia.blogg.se
  Svara
 • Det är nog väldigt sunt att rensa bland det man låter passera en på sociala medier. Vissa saker mår man bra av, andra bara dåligt. Då är det bra med paus, eller försöka undvika helt! Och medvetet styra vad som får passera ens ögon för dagen 🙂

  Tävlingsmomentet är klurigt. Jag peppas egentligen bara när jag själv gått in med inställningen att det ska tävlas, t.ex. under ett race. Medan under träning blir jag bara opepp och tänker ”skit samma, jag kör inte ifatt” om folk vill hålla på och tävla med mig när jag har ett annat fokus!

  Karin Tri - triathlon 2013-05-08 11:47:31 http://www.karintri.com
  Svara
 • Det är nog väldigt sunt att rensa bland det man låter passera en på sociala medier. Vissa saker mår man bra av, andra bara dåligt. Då är det bra med paus, eller försöka undvika helt! Och medvetet styra vad som får passera ens ögon för dagen 🙂

  Tävlingsmomentet är klurigt. Jag peppas egentligen bara när jag själv gått in med inställningen att det ska tävlas, t.ex. under ett race. Medan under träning blir jag bara opepp och tänker ”skit samma, jag kör inte ifatt” om folk vill hålla på och tävla med mig när jag har ett annat fokus!

  Karin Tri - triathlon 2013-05-08 11:47:31 http://www.karintri.com
  Svara
 • Ja det är intressant det där, hur ens egen inställning påverkar det man faktiskt läser. Hur samma mening kan betyda olika utifrån de ”glasögon” man har på sig för dagen.

  Ang tävlingsmomentet tycker jag inte om det i stunden. Därför tränar jag helst själv. Triggas inte av att mäta mig med någon annan i en backe. Ger lätt upp då. Däremot gillar jag att jämföra i efterhand. Se att jag ligger ”bara så långt efter”. Nästa gång ska jag cykla snabbare och försöka närma mig den andras tid.

  Alla är vi olika 🙂

  Anna (orka mera) 2013-05-08 11:32:44 http://blogg.piggelina.se
  Svara
 • Ja det är intressant det där, hur ens egen inställning påverkar det man faktiskt läser. Hur samma mening kan betyda olika utifrån de ”glasögon” man har på sig för dagen.

  Ang tävlingsmomentet tycker jag inte om det i stunden. Därför tränar jag helst själv. Triggas inte av att mäta mig med någon annan i en backe. Ger lätt upp då. Däremot gillar jag att jämföra i efterhand. Se att jag ligger ”bara så långt efter”. Nästa gång ska jag cykla snabbare och försöka närma mig den andras tid.

  Alla är vi olika 🙂

  Anna (orka mera) 2013-05-08 11:32:44 http://blogg.piggelina.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk