Äntligen så är premiärturen gjord. Jag har haft några små logistiska problem och överlag lite otur med vädret (som typ alla andra) men idag tog jag Rulle ut på några mil på fina vägar med finfin utsikt över den halländska myllan. Och vilken lycklig tur det blev. Landsvägscykling är fantastiskt och ger enorma frihetskänslor! Att rulla iväg med lätta, lätta tramptag är olikt allt annat. Till skillnad från mtb som för min del blev en katastroferfarenhet, så kommer min styrka och känsla till sin rätt på en racer. Jag liksom myser på den, har full kontroll men fascineras över hur känslan kan gå från superpigg till jättetrött på kort tid.

Dagen var både solig, kall och blåsig så jag körde underställ under cykeljackan och benvärmare under cykelbyxorna. På händerna hade jag vintervantar. Jag höll mig perfekt varm under hela turen på 2 timmar.

Även om jag haft min cykel i nästan 3 år så känner jag mig som en relativ nybörjare. Cykelsport är en snyggsport och det där med hur mycket man vill anamma kulturen gör man som man vill med. Men om du precis börjat cykla – eller vill börja, så tycker jag du ska tänka på att:

  • Alltid heja på cyklisterna du möter (i alla fall om de har hjälm, har jag hört)
  • Inte ha trosor/kalsonger eller andra brallor under cykelbyxorna (för att undvika skav)
  • Pumpa däcken inför varje cykeltur (för att det är mer lättrullat och för att undvika punka)
  • Skaffa dig en sadel som passar dig (för komfortens skull)
  • Skarva med benvärmarna under cykelbyxorna (jag har gjort fel på denna!)

cykel halmstad harplinge

cykel landsväg

cykel premiär

cykel halmstad särdals kvarn

Jag tog vätskestopp på Särdals Kvarn och sa hej till min fina vän Anna.

cykel trimtex

Trimtex har skickat mig lite pepp inför Årecyklingen. Tack så mycket! Allt satt fint och kändes hur bra som helst. Kan rekommendera!

 

0