Lax med tillhörande “laxkrydda” från Blekinge – inhandlad av farmor. Sötpotatispuré spetsad med lite gurkmeja för de goda egenskapernas skull, kryddad med en nypa salt och några varv med pepparkvarnen. Broccoli och sojabönor. I avsnitt 3 av Inner Strength Podcast reds (finns på iTunes) det här med sojabönor ut. Ett bra lyssnartips för den som är intresserad! Kortversionen: det är inget fel på sojabönan – men massor med fel vad gäller den konventionella odlingen av den (läs: välj ekologiskt!). Sojabönor var ett hett diskussionsämne senast jag nämnde det – men så är det nästan alltid när mat diskuteras. Clean eating är ett av undantagen. Det finns inte så mycket att diskutera – det är bra för kroppen. Bäst för miljön är det ju om det är lokalproducerat också. Då kommer det lite mer krångliga in. Inget av min mat på tallriken är producerad i min närhet. Tough luck.

Clean Eating

 

0