Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Övningstips: medicinboll

Klockan är 04.17 och jag kan för allt i mitt liv inte sova. Hej jetlag! Som vanligt snurrar en massa tankar i huvudet samtidigt som jag vrider och vänder mig mellan lakanen. Bland tankarna finns roligheter, oro, idéer och så dyker det upp tankar på en medicinboll lite här och var. För vet ni – medicinboll är en riktigt grymt redskap som fått alldeles för lite uppmärksamhet tycker jag!

Min egen medicinboll har en permanent plats i min bil när jag inte tränar med den själv. Det är nämligen det perfekta träningsredskapet hemma eller på språng. Eftersom jag inte tränar särskilt mycket hemma (inomhus) så har jag den med på språng istället. Eller när jag tränar utanför dörren – så som jag betraktar träning i exempelvis Rålis. Jag minns när jag och Annika tränade en vintermorgon och jag knallade ner med boll under armen och hopprep över axeln.

Utan further ado, här kommer mina bästa och roligaste övningar med medicinboll. Flera av dem har jag hämtat från Casall T.O.D.-appen som är en grym app eftersom den förutom rena träningsprogram också innehåller riktigt bra övningsbanker utifrån olika redskap.

  • Planka på medicinboll (istället för händerna på marken – håll händerna på bollen). Jag upplever att jag har bättre teknik på boll än på mark – jag känner mer i magen och mindre i obehag i axlar.
  • Ball slams.
  • Burpee på medicinboll (eller testa att gör aden såhär).
  • Russian twist.
  • Armhävning på medicinboll.
  • Benböj med axelpress (typ såhär fast mer press på slutet).
  • Utfallssteg med twist med medicinboll.
  • Woodchopper (eller liknande övningar) med medicinboll (googla medibar side toss för en variant).
  • Kast med medicinboll (antingen kraftfullt uppåt – eller bakåt, men håll koll!) – betänk också skillnad i kastteknik, typ ”underarm throw” och ”chest throw”
  • Kast med medicinboll mot vägg samtidigt som du gör benböj (typiskt crossfitövning – minns inte riktiga namnet)

YouTube är en endless källa med inspiration och en gigantisk övningsbank. Har du ett redskap – sök på det på YouTube. Har du inga redskap – sök på det också. Det finns sjukt mycket att hämta där! Är det några av övningarna ovan du inte förstår – sök på dem på YouTube!

Casall mediball

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg