Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Manuka honung!

Min superfoodkompis Pernilla tipsade mig om att köpa Manuka-honung i London eftersom det är mycket billigare där än här hemma. Sagt och gjort, jag botaniserade bland hyllorna inne på Whole Foods och valde en ”mittimellanstark” (ni ser att det står 15 på burken). Jag minns inte vad den kostade men det var stor prisskillnad på de som det stod 5 eller 10 på och de burkar som hade siffran 20 och till och med 25 (om jag minns rätt). Alltså flera hundra kronors skillnad! Nästa gång investerar jag i de där kronorna och köper lite starkare honung.

Manuka lär vara en alldeles fantastisk honungssort med starka läkande egenskaper – det skriver till och med Vårdförbundets tidning. Forskning hävdar att Manuka är bättre än antibiotika vid vissa tillfällen då man har infektioner i kroppen – och är extremt effektivt vid till exempel sjukhussjuka! Manuka funkar fint för att läka sår eller kan tas en tesked som den är eller blandas i smoothies (vilket jag gjorde igår). Däremot ska man vara försiktig med att hetta upp honungen eftersom allt det som är bra dör vid för höga temperaturer. Så ät honungen kall!

Förutom Manuka så hade jag också banan, hallon, blåbärs- och lingonpulver i gårdagssmoothien!

manuka honey

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Nellie: vilken otur att du blev sjuk! ja manuka och motion på recept! 🙂

  admin 2013-04-03 22:35:48
  Svara
 • Nellie: vilken otur att du blev sjuk! ja manuka och motion på recept! 🙂

  admin 2013-04-03 22:35:48
  Svara
 • Jag har också just upptäckt denna honung. Verkligen skitdyr och jag blev dunderförkyld efter att ha ätit den i tre dagar…fast det berodde nog inte på honungen. Jag gillar ”naturläkemedel”, tänk om man kan få Manukahonung på recept framöver. Det hade varit något det! 🙂

  Nellie 2013-04-03 22:19:00 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • Jag har också just upptäckt denna honung. Verkligen skitdyr och jag blev dunderförkyld efter att ha ätit den i tre dagar…fast det berodde nog inte på honungen. Jag gillar ”naturläkemedel”, tänk om man kan få Manukahonung på recept framöver. Det hade varit något det! 🙂

  Nellie 2013-04-03 22:19:00 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • LICA.nu:
  Yes! Typ på hälsokosten gissar jag!

  admin 2013-04-03 11:15:21
  Svara
 • LICA.nu:
  Yes! Typ på hälsokosten gissar jag!

  admin 2013-04-03 11:15:21
  Svara
 • Åh, den skulle jag vilja testa 😀
  Finns det att köpa här i sverige?

  LICA.nu 2013-04-03 10:50:28 http://lica.nu
  Svara
 • Åh, den skulle jag vilja testa 😀
  Finns det att köpa här i sverige?

  LICA.nu 2013-04-03 10:50:28 http://lica.nu
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sanne Alexandra
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Niklas Berglind
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk
Man
Johan Hurtig