När det blev flatljus i pisten snörade jag på mig löparskorna och stegade ut till en helt annan backe: serpentinvägen mellan Gamla Årevägen och E14. Det blev några vändor upp och ner. I en sådan lång backe blir det inga direkta intervaller utan snarare en något lägre fart – men med en rejäl pulsökning. Förutom ren backträning ska jag också leta upp så många kuperade spår som möjligt att springa i för att få till den uthållighet som krävs. De flesta elljusspår bjuder på rejäla backar så jag ser fram emot att isen smälter så att jag kan svettas lite bland granbarr och lingonris.

Jag matchade våren i luften med supertunn Craft Featherlightjacka och ett lager underställ. Allra närmast kroppen en sport-bh i merinoull från Smartwool – ett tips! På skorna hade jag Icebugs terrängskor. En smula onödigt på bar asfalt, men man tager vad man haver från resväskan.

Åre backträning

Åre backlöpning 20

Åre backlöpning 1

Åre backelöpning 3

 

0