Beslutet kom till mig igår när jag skulle sova. Nu skippar jag gluten ett tag. Jag vet ju att det är vad min kropp gillar bäst – och vad jag har svårast att säga nej till. Jag är redan mån om att äta tillsatsfritt och köper i princip aldrig halvfabrikat. Godis äter jag så pass sällan att det inte behöver bli en issue, och jag har inga problem med socker på andra sätt. Men jag kan dregla över surdegsbröd, bullar och tagliatelle! Jag skulle kunna skriva precis ett sådant här inlägg men ser att jag redan gjort det. För nästan exakt 1 år sedan. Så jag kör copy paste.

Förutom det här med att avstå sådant som jag är sugen finns det faktiskt en del annat knepigt med att äta sådant som anses ”nyttigt”. Som det här med lax till exempel. Tester visade att den ekologiska laxen innehöll mest gifter? Och hur var det nu med den norska laxen? Bra dålig? Atlantlax? Man vill ju inte ha odlad, den ska ju vara vild. Och kan man lita på märkningen? Även om man vill göra rätt är det lätt att det blir fel. Som det här med soja som vegetarianer förespråkar. Det är väl typ jättedåligt? Agh!

 

 

0