2013 blir backarnas år enligt planeringen. 4-dagarsloppet på Cypern bjuder på backar deluxe och jag misstänker att även Tromsø är backigt? Mellan första och andra åket i herrarnas VM-slalom stack jag och Grabben ut på backpass. Jag hade valt ut 3 olika backar som vi skulle köra 3 intervaller i. En lite kortare (vet inte hur lång – men jag räknade i alla fall till 100 steg), en lite längre och en till. För er som bor här i Halmstad så är den första från bron vid Slottsmöllan upp en bit mot vägen vid Jetmacken, den andra från rondellen vid Slottsmöllan upp mot Jetmacken och den tredje från under bron (som är vid mitten av föregående backe) upp till korsningen vid I 16 (tror jag det heter).

Det är verkligen svårt med backlöpning. För min del kommer jobbigheten när jag stannat. Dessutom är det svårt med tekniken. Förutom rena backpass kommer jag försöka få till mycket kuperad löpträning. Dessutom kör jag nästan alltid mina intervallpass ute i verkligheten (jämfört med på bana) vilket också är bra.

 

 

0