Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Vad vill du?

Både Petra och Jessica kör frågestund och jag har ställt typ samma till båda. Frågan lyder typ: vad vill du? Den frågan bör man nog ställa sig själv rätt ofta. Vad vill jag med det här jobbet? Med det här uppdraget? Med den här kontakten? Med den här semestern? Med den här bloggen?

Det behöver inte finnas något särskilt rätt svar, men vet man vad man vill så behöver man inte ägna så mycket energi åt att leta svar. För man har det redan. Det kan mycket väl hända att svaret ändras och utvecklas med tiden, och det är ju också bra. Inget är ristat i sten – om man verkligen inte ristar något i sten.

Jag passar på att ställa mig själv samma fråga: vad vill jag med den här bloggen?

Det här är svaren jag kommer fram till:

 1. Ha roligt. Annars finns det ingen poäng med något.
 2. Inspirera till förändring i synsättet att man måste vara smal för att vara vältränad. För det har faktiskt inte med saken att göra. Vältränad comes in different shapes and sizes.
 3. Utmana. Utmana ideal. Utmana gränser. Utmana tankar.

Tyresta nationalpark, en höstkväll 2012

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Check på alla tre tycker jag Sara – din blogg gör just det och jag inspireras framförallt av hur du låter det du vill göra leda vägen för vad du verkligen gör. Som alltid när man beundrar något så ska man ju titta inåt och anta att det nog är det man själv skulle vilja men inte gör 🙂 Kraften i att hitta fram till vad JAG vill och följa det är väldigt stark. Samtidigt som det ger mig massor att ställa upp för andra, även om jag till viss del väljer bort min egen vilja då. Jag är alltså kluven men har landat i att det krävs någon typ av balans. Och att jag kanske måste skriva ett inlägg i frågan 🙂

  Katten 2013-02-20 20:20:53 http://piggochduktig.wordpress.com
  Svara
 • Du har en fantastisk inställning till livet. Stor kram!

  Jessica Sundberg 2013-02-20 07:21:56 http://familjensundberg.se/blog
  Svara
 • Så himla roligt, tänkte typ kommentera här i förrgår, med frågan om du verkligen inser vilken enorm förebild och inspiratör du är för alla oss som inte faller inom storleksnormen!! Så punkt två på listan kan du verkligen checka av! You go!! 🙂

  Maria E 2013-02-19 22:14:00
  Svara
 • Så himla roligt, tänkte typ kommentera här i förrgår, med frågan om du verkligen inser vilken enorm förebild och inspiratör du är för alla oss som inte faller inom storleksnormen!! Så punkt två på listan kan du verkligen checka av! You go!! 🙂

  Maria E 2013-02-19 22:14:00
  Svara
 • Kloka anledningar!
  Och du har verkligen rätt. Att det ska vara så svårt för en del att förstå (att smal och vältränad inte är samma sak)? 🙁

  Rund är också en form! 2013-02-19 20:54:41 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Kloka anledningar!
  Och du har verkligen rätt. Att det ska vara så svårt för en del att förstå (att smal och vältränad inte är samma sak)? 🙁

  Rund är också en form! 2013-02-19 20:54:41 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Hjälp, jag vill hur mycket som helst jämt. Jag får alltid sitta ner och skriva ner och sålla för att det ska bli vettigt. Jag har mina tankar och planer för framtiden men just nu känner jag mig nöjd om jag får till min träning, är snäll mot min familj, äter som jag ska och når mitt födelsedagsmål. Som sagt, alltid många saker.

  Jag tror att ibland är det så att man stundvis inte vet vad man vill och då får man känna sig fram och plötsligt faller det på plats.

  Dorro 2013-02-19 16:39:07 http://www.dorro.se
  Svara
 • Hjälp, jag vill hur mycket som helst jämt. Jag får alltid sitta ner och skriva ner och sålla för att det ska bli vettigt. Jag har mina tankar och planer för framtiden men just nu känner jag mig nöjd om jag får till min träning, är snäll mot min familj, äter som jag ska och når mitt födelsedagsmål. Som sagt, alltid många saker.

  Jag tror att ibland är det så att man stundvis inte vet vad man vill och då får man känna sig fram och plötsligt faller det på plats.

  Dorro 2013-02-19 16:39:07 http://www.dorro.se
  Svara
 • Alltså den där mental-tränarutbildningen du funderade på och efterlyste för ett tag sedan. Det känns verkligen som det skulle passa dig som handen i handsken. Har du undersökt saken närmare? 🙂

  amelie 2013-02-19 14:22:28 http://ameliefondell.wordpress.com
  Svara
 • Alltså den där mental-tränarutbildningen du funderade på och efterlyste för ett tag sedan. Det känns verkligen som det skulle passa dig som handen i handsken. Har du undersökt saken närmare? 🙂

  amelie 2013-02-19 14:22:28 http://ameliefondell.wordpress.com
  Svara
 • Du är som vanligt klokast och bäst.

  jessica 2013-02-19 13:49:02 http://www.jessicaclaren.com
  Svara
 • Du är som vanligt klokast och bäst.

  jessica 2013-02-19 13:49:02 http://www.jessicaclaren.com
  Svara
 • Erika: man måste ingenting, men jag känner ett behov av det. men – syftet kan ju vara att ha kul också. är det syftet så behöver man inte vara så målmedveten i allt man gör: för man har klart för dig att just här så behövs det inte rpesteras så fasligt. just kul är ett viktigt syfte för mig. bloggens främsta anledning är ju ”kul”!

  admin 2013-02-19 13:40:43
  Svara
 • Erika: man måste ingenting, men jag känner ett behov av det. men – syftet kan ju vara att ha kul också. är det syftet så behöver man inte vara så målmedveten i allt man gör: för man har klart för dig att just här så behövs det inte rpesteras så fasligt. just kul är ett viktigt syfte för mig. bloggens främsta anledning är ju ”kul”!

  admin 2013-02-19 13:40:43
  Svara
 • Då måste jag nyfiket fråga såhär: Måste man alltid veta vad man vill med/i allt? Att veta vad man vill känns som att alltid ha ett mål. Måste man det? Vad tycker du?

  Jag vet oftast vad jag vill. Jag är extremt målmedveten. I allt. Jag funderar på om det ibland vore bra att inte vara det, även om det känns långt bort.

  Är ”för att det är kul” en tillräckligt bra anledning att vilja något tycker du?

  Svara
 • Då måste jag nyfiket fråga såhär: Måste man alltid veta vad man vill med/i allt? Att veta vad man vill känns som att alltid ha ett mål. Måste man det? Vad tycker du?

  Jag vet oftast vad jag vill. Jag är extremt målmedveten. I allt. Jag funderar på om det ibland vore bra att inte vara det, även om det känns långt bort.

  Är ”för att det är kul” en tillräckligt bra anledning att vilja något tycker du?

  Svara
 • Tack för inspo! En bra fråga som jag själv brukar fundera på emellanåt! Ibland vet jag inte varför jag bloggar heller … men kommer fram till att det är rätt kul!
  Gillar det du skriver om att man inte behöver va smal för att vara vältränad =)

  Christina 2013-02-19 12:11:32 http://www.christinalicious.blogg.se
  Svara
 • Tack för inspo! En bra fråga som jag själv brukar fundera på emellanåt! Ibland vet jag inte varför jag bloggar heller … men kommer fram till att det är rätt kul!
  Gillar det du skriver om att man inte behöver va smal för att vara vältränad =)

  Christina 2013-02-19 12:11:32 http://www.christinalicious.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg