Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Svar på frågor

 

Jag undrar hur du som tränar mycket tänker kring återhämtning och risk för skador? Jag älskar att träna men har de senaste åren slitit med olika skador/överbelastningar. Jag kämpar nu med att få till balansen mellan träning och vila och att träna omväxlande och uppbyggande.

Svårt. Jag har ingen formell utbildning inom detta område men en sak kan jag säga: våga vila! Att träna smart är också viktigt. Variera din träning! Jag reggar ofta min träning på Funbeat och skriver in min ansträngning enligt Borgskalan. Det ger mig bra koll. Kroppen bryts ner under träning – och byggs upp under vila. Samtidigt tror jag att det inte finns ”one size fits all” vad gäller träningsmängd. Jag är fullt övertygad om att jag har en extremt tålig kropp och skulle jag behöva byta kropp så skulle jag förmodligen behöva träna annorlunda. Jag har till exempel sprungit många ultralopp med extremt lite träning.

 

Vilken är din favoritfärg?

Kanske svåraste frågan? Jag gillar starka färger. Ogillar pasteller.

 

Favoritprogram på tv?

Biggest Loser. Går tyvärr bara på amerikansk TV.

 

Vad gör du helst en ledig dag?

Upplevelsetränar! Åker till något fint ställe och springer. Sådant älskar jag!

 

Jag undrar hur du och “Snabbafötter” träffades och hur länge ni varit ett par?

Vi har varit tillsammans i 7 år. Galet länge! Vi hängde båda på karriär- och nätverkssajten Shortcut när den hade sina glansdagar. Vi var med i en grupp som skulle åka till Åre på lucia men lyckades båda köpa lägenheter samtidigt och kunde inte åka med på skidresan. Men vi bestämde att ses på hemmaplan istället! Efter det bodde Grabben max 10 dagar i sin lägenhet. Istället för att hänga i hans 2:a så bodde vi alltid i min 1:a på 23 kvadrat. Där fick vi plats i typ 2-3 år innan vi bestämde oss för att chansa och flytta till Halmstad. The rest is history!

 

Detta kanske är för privat – då behöver du förstsås inte svara! Du har ju varit öppen med din PCOS. Jag “lider” av samma diagnos, och har ingen ägglossning alls. Nu vill jag gärna ha barn och sökt hjälp för det, men det är så fruktansvärt svårt. Har du några sådana tankar – vill ni ha barn?

Jag är inte i barn-stadiet så jag har bara reflekterat kort över det där. Men jag har samtidigt läst sådana här rapporter så det är inget jag oroar mig över. Men jag förstår att det är svårt – hoppas du hittar någon som kan hjälpa dig och vägleda dig rätt. Kanske via det forum jag precis länkade till?

 

Hur har du tid och råd med allt? Resor, träning i alla dess former m tillhörande utrustning/kläder, fin lägenhet etc.

Jag har inga barn och kan därför lägga typ alla pengar på mig själv (tänker ofta på att det ju är superdyrt med barn – och extremt tidskrävande!). Jag är en upplevelsesökare men hittar de bästa upplevelserna i det som är gratis: att springa på fina ställen – eller att bara vara på nya ställen (men ja, det kostar ju att ta sig dit). Jag reser mycket både i Sverige och utomlands: men jag shoppar extremt sällan, och jag gör inte så mycket annat som kostar pengar. Jag lägger i stort sett alla mina pengar på boende, mat, transport (bil etc) och träning. Jag har under de senaste 2 åren jobbat 150% dels genom anställningar och eget företag och därigenom fått uppleva mycket. Min sambo jobbar lika mycket och är vid sidan om sitt heltidsjobb också entreprenör i en upplevelseindustri – och jag har förmånen att få vara med på ett hörn! Fast på det stora hela handlar det om att jag valt det liv jag vill leva – jag har gjort uppoffringar på annat. Jag jobbar faktiskt nästan alltid. Men jag tycker att mina uppdrag är extremt roliga så det känns inte så.

 

Bryr du dig om vad du väger? Jag menar – om vi säger att du väger 75 kg och skulle gå upp till 80 kg och pendla lite så hela tiden. Är du nöjd ändå eller du får lite skuld för att du inte kan stanna på samma vikt?

Jag bryr mig inte om vad jag väger – men jag bryr mig om hur jag känner mig i kroppen! Jag vill känna mig stark och smidig. En känsla som inte hänger på vågen (våga sluta kolla!) utan på ett slags allmäntillstånd som jag ofta är en kombination av psykisk och fysisk hälsa. Jag vet med mig om att jag kan pendla väldigt mycket i vikt och har under den här bloggens livstid pendlat typ 20 kilo upp och ner. Skuld är ärligt talat inget jag känner i samband med min vikt. Jag önskar jag kunde sudda ut den känslan hos människor!

 

Vad är ditt bästa tips till någon som vill börja löpa?

Sänk farten!

 

Hur lägger du upp ditt tränings schema? Hur mycket tycker du att man ska vila emellan träningen?

Jag planerar min träningsvecka utifrån det jag vill få in, vilket är: intervallträning, styrketräning, smidighet. Jag försöker att få in en vilodag efter 2 träningsdagar. Ibland kan mitt planerade träningsschema se tokfullt ut, men jag vet att jag aldrig blir riktigt så som jag tänkt så det blir ofta mer vila än schemat säger.

 

Hur vänder du en mental svacka?

Det där är sjukt svårt. För mentala svackor har jag absolut. Det finns rätt ofta dagar då allt känns skit och jobbigt. Men jag har lärt mig att förstå att det är en svacka som är tillfällig och att det kommer att vända. Så det jag gör är nog att påminna mig själv om det. Och snart är den borta. Är jag på dåligt humör så försvinner det när jag springer en sväng. Men det måste vara kravlöst. Och helst i mitt eget sällskap.

 

Hur påverkar det dig att många fortfarande verkar fokuserar på din vikt? Blir du ledsen? Rinner det av dig?

När jag får frågor om min vikt så är det ofta ur perspektivet att man undrar hur jag gör för att inte tänka på det. Och det är beklämmande att sådana tankar upptar så väldigt mycket energi hos människor. Vilken waste of tankeverksamhet! Tänk om de kunde släppa allt det där och tänka lyckliga tankar istället! Jag har läst på flera forum där man undrat över hur jag som tränar så mycket kan vara så pass stor och jag har lite blandade känslor över det. Jag blir snarare frustrerad än ledsen. Vältränad sitter inte i storleken. Hälsa sitter inte heller i storleken. Hallå! Jag är en storlek L/XL och jag kan göra vad som helst: springa långt och lyfta tungt. Jag kan inte klämma i mig i en storlek small men är det att vara vältränad? Det är ju att vara smal. Är det inte galet hur man kan missta de begreppen?

 

Får du mycket näthat? Känns som det är mest nätkärlek här, men man vet ju inte om du rensar i dina kommentarer.

Extremt lite! Faktiskt aldrig.

 

Kan inte du börja lägga ut v-logs? Vore kul att höra/se dig prata ibland.

Jo! Jag har tänkt att jag ska göra det. Ska skaffa mig en GoPro tänkte jag. Ska jag göra det vill jag göra det snyggt. Kul att du vill ha mer sådant!

 

Berätta om ditt bästa och värsta träningsminne?

Bästa träningsminne är nog det här just nu. Bland mina värsta träningsminnen finns nog en del tillfällen då jag sprungit i grupp och ledarna varit extremt dåliga på att ta hänsyn och hålla hastighet. Att leda löpargrupper är bevisligen inte rätt och jag tycker det finns få som gör det bra.

 

Favoritresa du varit på? Drömresa du vill åka på?

Åh jag har så väldigt många favoritresor. Alla ställen är bra om vädret är bra. Åre, Halmstad, Karibien, Whistler… det spelar ingen roll var man åker när allt runtomkring är bra liksom. 2 av de drömresor jag har är roadtrips: jag vill åka runt i alperna om sommaren och så vill jag roadtrippa highway 99 i USA. Jag vill väldigt gärna uppleva Grand Canyon och jag vill också åka till Alaska. Jag vill också åka till typ Abisko. Jag älskar verkligen resor som ger stora känslor och för mig är det starkt kopplat till natur.

 

Jag undrar om du är sugen på en ny frisyr?

JA! Tid är bokad till slutet av februari! Hur den ska vara vet jag inte. Några förslag?

 

Om du får skrivkramp ibland och raderar?

Jag har sällan bloggtorka men det finns många inlägg i utkastfoldern. Oftast har dessa publicerats i ny version. Jag funderar sällan över vad jag skriva utan det mesta liksom bara kommer till mig.

 

Om det inte är jobbigt att diska smoothie/juicetillverkningsmaskin så ofta?

Nä. Det mesta kan stoppas i diskmaskin. Det mest jobbiga är att plocka fram ur lådan!

 

Känner du att du ger rätt bild av dig själv i bloggen?

Jag ger rätt andemening av mig själv tycker jag. Men bloggen är inte hela jag. Bloggen är en bit av mig. Det är nog lätt att glömma bort.

 

Vilket inlägg är du mest nöjd med?

De ligger under ”bloggens bästa”. Skulle nog aldrig klara av att välja ut bara ett. Mitt mest kommenterade är nog det här. Det skrev jag på några minuter. Ett typiskt exempel på att inlägg inte behöver funderas på och inte heller vara perfekta. De bästa är de som kommer direkt från hjärtat utan att ha malts så mycket i huvudet. Då får man skrivkramp.
När skrattade du sist och åt vad?

Jag skrattar så himla ofta. Allra senast med Grabben.

 

Vilka är dina närmsta kompisar och varför gillar du dem? Säg inte att det inte går att nämna några då alla är bra…

Min sambo för att han är klok och fin. Jessica för att hon ger mig massa positiv energi och för att ingenting är omöjligt i hennes sällskap. Ella för att hon är smart, intelligent, varm och härlig – även om vi ofta pratar om djupa och ibland svåra saker så är allt så ljust när jag umgås med henne. Men jag har så många fler fina vänner och jag kan verkligen inte göra någon lista på vem jag gillar mest. Jag är vän på olika sätt med mina vänner och vi har olika saker gemensamt. Just det är jag tacksam för. Jag uppskattar alla mina vänner av olika anledningar men gemensamt är att de ger mig massor med positiv energi.

 

Du verkar så härligt lugn och trygg och tillfreds. Född sån eller har du smarta knep?

Kanske båda? Jag har nog alltid varit stark (och faktiskt aldrig mobbad trots att jag alltid varit lång, en storlek större, flyttat runt och allt sådant). Däremot var jag blyg förut. Men jag skulle inte beskriva mig som blyg idag. Däremot gillar jag inte att stå i centrum särskilt mycket utan bollar gärna vidare den uppgiften till andra. Tillfreds är nog det som jag är minst, men jag jobbar på det. Jag får ofta påminna mig själv om vissa saker, typ att vara nöjd och att inte alltid rusa vidare. Allting behöver inte alltid bli bättre. Ofta är det damn good enough. Men ett konkret tips är att hänga mycket på Pinterest och att följa många ”wisdom words”-boards. Då blir man pepprad med massa bra och positiva budskap hela tiden. Mitt andra konkreta tips är att undvika allt som ger negativ energi. Skit i att läsa kvälls- och skvallerpress, skit i trash TV, i skandalbloggar och allt sådan där. Fokusera på grejer som tillför dig värde.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Ååå Abisko är verkligen fint. Du har inte funderat på att springa BAMM (BjörklidenArcticMountinMarathon) där uppe? Verkligen upplevelselöpning 🙂 Jag ska springa för första gången i sommar. Ska bli såååå spännande 🙂

  Annika 2013-02-16 22:15:06
  Svara
 • Ååå Abisko är verkligen fint. Du har inte funderat på att springa BAMM (BjörklidenArcticMountinMarathon) där uppe? Verkligen upplevelselöpning 🙂 Jag ska springa för första gången i sommar. Ska bli såååå spännande 🙂

  Annika 2013-02-16 22:15:06
  Svara
 • […] De är så bra, mina stamceller. Och jag gav mig ut på, ja vad kallar hon det i sitt långa inlägg i dag, Sara? Upplevelselöpning? I dag har jag sannerligen upplevelselöpt. Farit fram genom […]

  Maratonfunderingar « Om du var mina träningstajts – hade du varit svettig nu 2013-02-16 16:41:05 http://minatraningstajts.wordpress.com/2013/02/16/maratonfunderingar/
  Svara
 • […] De är så bra, mina stamceller. Och jag gav mig ut på, ja vad kallar hon det i sitt långa inlägg i dag, Sara? Upplevelselöpning? I dag har jag sannerligen upplevelselöpt. Farit fram genom […]

  Maratonfunderingar « Om du var mina träningstajts – hade du varit svettig nu 2013-02-16 16:41:05 http://minatraningstajts.wordpress.com/2013/02/16/maratonfunderingar/
  Svara
 • Jätteintressant läsning!

  Sara 2013-02-16 15:08:32 http://traningenochlivet.wordpress.com
  Svara
 • Jätteintressant läsning!

  Sara 2013-02-16 15:08:32 http://traningenochlivet.wordpress.com
  Svara
 • Jag har jobbat som redaktör på Shortcut. =)

  Petra Axlund Stegman 2013-02-16 14:53:03 http://www.innerstrengthblog.com
  Svara
 • Jag har jobbat som redaktör på Shortcut. =)

  Petra Axlund Stegman 2013-02-16 14:53:03 http://www.innerstrengthblog.com
  Svara
 • Du är en stor inspirationskälla! Tack!

  joanna 2013-02-16 14:30:07 http://www.humlansliv.blogspot.se
  Svara
 • Du är en stor inspirationskälla! Tack!

  joanna 2013-02-16 14:30:07 http://www.humlansliv.blogspot.se
  Svara
 • Kul att läsa lite mer om dig! Cyklade för dig på träningsdagen för ung cancer i höstas och jag upplevde dig lika lugn, trygg och välmående som man får bild av i bloggen. Ni verkar leva ett härligt liv, fortsätt med det 🙂

  Bella 2013-02-16 13:48:14 http://Hejamej.shapemeup.se
  Svara
 • Kul att läsa lite mer om dig! Cyklade för dig på träningsdagen för ung cancer i höstas och jag upplevde dig lika lugn, trygg och välmående som man får bild av i bloggen. Ni verkar leva ett härligt liv, fortsätt med det 🙂

  Bella 2013-02-16 13:48:14 http://Hejamej.shapemeup.se
  Svara
 • Älskar att läsa sånt här, lära känna er bakom bloggarna! Fint svar på min fråga, den sista om att vara tillfreds. Tack! Skönt att höra att andra är lika snabba till nästa kick som jag själv ibland 🙂 Stanna upp är inte så enkelt som det låter. Skön lördag!

  Minatraningstajts 2013-02-16 10:00:50 http://Minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • Älskar att läsa sånt här, lära känna er bakom bloggarna! Fint svar på min fråga, den sista om att vara tillfreds. Tack! Skönt att höra att andra är lika snabba till nästa kick som jag själv ibland 🙂 Stanna upp är inte så enkelt som det låter. Skön lördag!

  Minatraningstajts 2013-02-16 10:00:50 http://Minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • Åh, jag kan inte förstå varför folk är så viktfixerade och okunniga (för att inte tala om oförskämda ibland…)! Som du pekat ut så är ju inte smal =vältränad. Jag vet inte ens vad jag väger, men jag vet att jag kan springa 42.2 kilometer på mindre än fyra timmar och göra 40 ‘riktiga’ armhävningar. En träningsblogg ska enligt mig vara inspirerande och intressant, men vikten/kropssformen på personen som skriver bloggen är för mig inte intressant…

  Tack för en fin och inspirerande träningsblogg!

  Josefine 2013-02-16 09:33:24 http://emmajosefineruns.blogspot.co.uk
  Svara
 • Åh, jag kan inte förstå varför folk är så viktfixerade och okunniga (för att inte tala om oförskämda ibland…)! Som du pekat ut så är ju inte smal =vältränad. Jag vet inte ens vad jag väger, men jag vet att jag kan springa 42.2 kilometer på mindre än fyra timmar och göra 40 ‘riktiga’ armhävningar. En träningsblogg ska enligt mig vara inspirerande och intressant, men vikten/kropssformen på personen som skriver bloggen är för mig inte intressant…

  Tack för en fin och inspirerande träningsblogg!

  Josefine 2013-02-16 09:33:24 http://emmajosefineruns.blogspot.co.uk
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Sanne Alexandra
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Man
Niklas Berglind
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk