Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Fler svar på frågor!

 

Din energi till livet smittar av sig på ett härligt sätt och jag undrar hur du har skapat dig möjligheten att ha bostäder på några av Sveriges bästa platser (sthlm, Åre och halmstad) och att hinna resa och upptäcka?

Det där är nog en grej jag fått från min mamma. I hennes värld är allting möjligt. Mycket fascinerande! Ju äldre jag blir, desto mer lik blir jag henne märker jag. Stockholmslägenheten och Halmstadlägenheten äger jag och Grabben tillsammans – men boendet i Åre är mina föräldrars, även om det mest är jag som är där. Jag är extremt övertygad om att man måste skapa det liv man vill leva, ingen annan kommer göra det åt dig.

Det där med tid har jag svårt för. Det finns så mycket jag vill göra och tid är nog det enda i världen man inte kan kontrollera. Det spelar ingen roll hur mycket pengar man har, hur mycket kärlek eller hur mycket av något annat – tiden är alltid begränsad. Det ger mig lite lätt ångest. Jag har under de senaste åren valt att utveckla mitt yrkesliv efter hur jag vill leva – istället för att anpassa mitt liv efter jobbet. Jag jobbar mycket – men jag vill göra det varifrån jag vill. Ärligt talat, det mesta man behöver i rätt många jobb är ju en dator och internetuppkoppling.

Härligt att höra att det smittar av sig!

 

Undrar om du alltid varit intresserad av träning och att utforska god, hälsosam mat?

Nej inte alltid. Minns när jag tyckte att det var jobbigt och tråkigt att röra på mig. Att gå långpromenader var det tråkigaste jag visste! Intresset väcktes under senare delen av högstadietiden. Mat har jag blivit mer intresserad av under de sista 3-4 åren och jag tror det finns mycket kvar att lära rent generellt, inte bara hos mig utan hos typ alla.

 

Du som reser mycket och verkar bo på flera olika ställen: vart känner du dig mest hemma? Stockholm/Halmstad/Åre eller någon annanstans? Var är du egentligen född och har växt upp?

Jag känner mig hemma på många ställen och framförallt trivs jag så himla bra på olika ställen. Stockholm har sin charm: pulsen, vännerna. Halmstad och Åre är lite lika fast ändå olika: här hittar jag lugnet och här hämtar jag liksom andan. Det är verkligen perfekt att kunna kombinera och jag är oändligt tacksam för det.

Jag är född i Bollnäs fast det står Mora i passet. Jag spenderade mina första levnadsår i Kanada och England men av det minns jag inget. Jag växte upp i Saltsjöbaden utanför Stockholm men mitt i uppväxten flyttade vi till Hälsingland så jag gick 5:an i Runemoskolan. Efter gymnasiet flyttade jag till Irland i 4 år och pluggade till nationalekonom och jobbade inom finanssvängen – sedan flyttade jag till Kanada i nästan 2 år och gick skidutbildning och fortsatte jobba inom finanssektorn. 2005 kom jag hem till Sverige och sedan dess har jag stannat inom landets gränser. I alla fall vad gäller boendet.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • […] Tänkte först skriva tack för ikväll Kävlinge. Men vi var ju faktiskt inte där. Rent tekniskt sett var vi i Löddeköpinge. Men många kom ju nästgårds ifrån så det får bli tack Skåne istället! Skåne är extremt fascinerande tycker jag – där är ju samhällen överallt även om man knappt förflyttat sig! På vägen ner från Halmstad sken solen och det var fantastiskt fint och soligt och frostigt med bedårande utsikt över havet från E6:an. Särskilt fint var det när jag passerade Glumslöv. Där omkring är jag döpt, för att ytterligare krångla till var jag bor och var jag är från och allt det där. […]

  Tack för ikväll Skåne! « Träningsglädje 2013-02-21 23:15:14 http://www.traningsgladje.se/2013/02/tack-for-ikvall-skane/
  Svara
 • […] Tänkte först skriva tack för ikväll Kävlinge. Men vi var ju faktiskt inte där. Rent tekniskt sett var vi i Löddeköpinge. Men många kom ju nästgårds ifrån så det får bli tack Skåne istället! Skåne är extremt fascinerande tycker jag – där är ju samhällen överallt även om man knappt förflyttat sig! På vägen ner från Halmstad sken solen och det var fantastiskt fint och soligt och frostigt med bedårande utsikt över havet från E6:an. Särskilt fint var det när jag passerade Glumslöv. Där omkring är jag döpt, för att ytterligare krångla till var jag bor och var jag är från och allt det där. […]

  Tack för ikväll Skåne! « Träningsglädje 2013-02-21 23:15:14 http://www.traningsgladje.se/2013/02/tack-for-ikvall-skane/
  Svara
 • Tack för svaret.
  Det är tack vare min sambos jobb som gör att vi börjar smida dessa planer. Han jobbar för ett kanadensiskt företag och vi båda har länge varit sugna på att flytta utomlands så han funderar på att be om förflyttning. Kruxet är ju bara att jag behöver hitta ett jobb också. =) Men det löser sig förhoppningsvis. Vore himla kul att testa på Kanada. Det verkar vara ett fantastiskt vackert land med storslagen natur och det är något vi båda älskar.
  Efter ditt svar är jag ännu mer sugen på att sticka dit. =)

  Marieh 2013-02-17 22:11:09
  Svara
 • Tack för svaret.
  Det är tack vare min sambos jobb som gör att vi börjar smida dessa planer. Han jobbar för ett kanadensiskt företag och vi båda har länge varit sugna på att flytta utomlands så han funderar på att be om förflyttning. Kruxet är ju bara att jag behöver hitta ett jobb också. =) Men det löser sig förhoppningsvis. Vore himla kul att testa på Kanada. Det verkar vara ett fantastiskt vackert land med storslagen natur och det är något vi båda älskar.
  Efter ditt svar är jag ännu mer sugen på att sticka dit. =)

  Marieh 2013-02-17 22:11:09
  Svara
 • Marieh: åh, skoj! Jag gillar Kanada, det är som ett mindre extremt USA. Det är väldigt vänligt och väldigt enkelt. Som en mix av Sverige och USA ungefär, med massor av kultur och många nationaliteter! Jag bodde i Toronto, men också i Whistler där jag åkte skidor under 2 vintrar. Ottawa har jag aldrig varit i faktiskt, men det är nog fab! Hur kommer det sig att ni eventuellt ska flytta dit?

  admin 2013-02-17 21:26:34
  Svara
 • Marieh: åh, skoj! Jag gillar Kanada, det är som ett mindre extremt USA. Det är väldigt vänligt och väldigt enkelt. Som en mix av Sverige och USA ungefär, med massor av kultur och många nationaliteter! Jag bodde i Toronto, men också i Whistler där jag åkte skidor under 2 vintrar. Ottawa har jag aldrig varit i faktiskt, men det är nog fab! Hur kommer det sig att ni eventuellt ska flytta dit?

  admin 2013-02-17 21:26:34
  Svara
 • Vad roligt att du bott i Kanada! Vart bodde du någonstans? Det kan bli så att jag och min sambo flyttar dit så det vore lite roligt att höra vad du tycker om landet då jag själv inte varit där.
  Det ser ut som att vi kommer hamna i Ottawa i så fall.

  Marieh 2013-02-17 20:43:21
  Svara
 • Vad roligt att du bott i Kanada! Vart bodde du någonstans? Det kan bli så att jag och min sambo flyttar dit så det vore lite roligt att höra vad du tycker om landet då jag själv inte varit där.
  Det ser ut som att vi kommer hamna i Ottawa i så fall.

  Marieh 2013-02-17 20:43:21
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger