Igår snurrade en lista på nätet över Sveriges mäktigaste träningsbloggare som tagits fram av Twingly (som inte tagit fram listan för att deras verksamhet går ut på att bedriva någon slags välgörenhet för bloggare utan för att de såklart vill sälja sina blogstreamtjänster till företag). Listan baserar sig på inlänkar från andra bloggar (och såvitt jag vet så är det antal bloggar som länkar in och inte antalet inlänkar på dessa bloggar) och kan väl vara lite småkul sådär. Kul också att jag finns med på den (och att 4 av de på 10-topplistan bloggar på Bloggar om träning) – så tusen tack för alla länkar. Länkar har betydelser av en mängd olika orsaker och är ofta en fråga för diskussion av olika anledningar. Till exempel att vissa väldigt sällan sprider länkkärlek, eller puckade företag som gör såhär.

Idag tänker jag skriva en annan sorts lista. Nämligen årets bästa lista. Ja, en lista över årets bästa träningskläder enligt mig! Listan ser ut som nedan. Men – jag är nyfiken på din lista. Hur skulle den se ut? Så jag uppmanar dig att göra en likadan, och snälla – skicka gärna länken i kommentarsfältet så kan jag gå in hos dig och kika!

Det slår mig att det typ är Craft, Casall och Nike som upprepar sig på min lista. Det beror till stor del på att det är just dessa varumärken som finns i min garderob. Därför är jag också lite extra nyfiken på hur din favoritlista ser ut!

Årets bästa sko:

Det är som alltid en jämn kamp mellan Nike Free och Adidas Marathon 10. Men det blir nog ändå Nike Free eftersom den alltid funkar, såväl för löpning som heldagspromenerande i NYC. Dessutom galet snygg.

Årets bästa träningströja:

Mina loose fit-tröjor från Nike i Dri FIT-material och mina Active Run Funk Tees från Craft.

Årets bästa inomhusbyxor:

Casall Essential Rapid Dry. Jag har haft dem rätt länge men de är grymma!

Årets bästa utomhusbyxor:

Craft WP Stretch tights. Tveklöst bästa vintertightsen. Sommartid brukar jag träna i lite vad som helst.

Årets bästa löparjacka:

Nike Element Shield och Craft WP Stretch Jacket. Båda är vinterjackor – vinterförhållanden skiljer agnarna från vetet.

Årets bästa underställ:

Craft Active Extreme. Har haft det under flera säsonger. Alltid riktigt bra.

Årets bästa strumpor:

Växlar mellan liknande från Reebok och Nike – men behöver ständigt fylla på med fler par. Gillar dem ultratunna och ankelkorta. Nu var det länge sedan jag hittade dessa typer av strumpor i butik. Var finns de?

Årets bästa sport-bh:

Casall Multisport Sports Bra. Har 2 par när jag springer och hoppar. Gillar också Crafts “dra på”-varianter.

Nike Element Shield Jacket

Craft WP Stretch Jacket

0