I Göteborg finns precis det jag vill ha i Stockholm. Ett gym som är som en upplevelse och med riktigt bra tränare: Apartment Fitness Club. Jag funderar ibland på det. Vad är det som gör att Göteborg har så många ”kända” tränare medan Stockholm i jämförelse har så få? På Apartment Fitness Club träffade och pratade jag idag Matthew Griffiths (han står bakom Casalls nya träningsapp: Casall T.O.D.) och tränade crossfit för Michael Hansson.

Michael hörde jag för första gången talas om för flera år sedan då jag var på jakt efter en PT i Göteborg när jag jobbade där mer på heltid. Men så kom en Stockholmsflytt i vägen och jag flyttade norrut igen. Idag fick jag och en kollega äntligen chansen att träna för honom och jag har ett ord att säga: superbra! Lugn, metodisk och pedagogisk.

Hela gymmet känns rätt. Det är snyggt förpackat och både cleant och rough. Man har tänkt på detaljerna på ett sätt som få gym lyckas med: duscharna i omklädningsrummet, kranarna på toaletterna, speglarna i gymmet och den där balken i taket och teglet i väggen som skymtar fram bakom en vitmålad fasad som gör att det ser slitet ut på ett hippt sätt och som är noga uttänkt. Apartment Fitness Club är som det gym jag alltid längtat efter: ett ställe där man unnar sig tid och träning. Grattis Göteborg – jag är faktiskt riktigt avundsjuk!

 

0