I förmiddags cyklade jag och Erika mot Färingsö för att få några fler cykelmil i benen innan Siljan Runt nästa helg. Det var mitt fjärde cykelpass på ett år. Jag är snart en rutinerad cyklist…

Jag hade däremot nästan inte koll på någonting: slangen var hemma så jag höll tummarna för att inte få punktering (jag vet inte hur man lagar det ändå), jag hade ingen klocka på armen, ingen energi i fickan och inte ens en riktig cykeloutfit. Till de här brallorna matchade jag den här tröjan. Eftersom tröjan inte har några fickor på ryggen prioriterade jag kamera, pengar och telefon i min cykelväska under sadeln istället för slang! Dessutom höll jag på att åka rakt över glassplitter på marken redan den första kilometern men det var ungefär det värsta som hände under den här cykelturen. Om man bortser från damen på Skeppshultcykeln som höll på att krocka rakt in i Erika då. Skeppshultcyklister är de farligaste cyklisterna konstaterade Erika och jag höll med – jag höll på att krocka med en Skeppshultare i Halmstad som cyklade rakt fram men med huvudet vänt åt ett annat håll. Drumlar!

Vi tog turen mot Färingsö, med ett halvt varv på FRA-rundan, fikastopp i Svartsjö, ner mot Björkvik och så lite mer fika innan vi styrde hemåt igen. Den rundan är 9 mil och kändes alldeles lagom i benen. Jag och Erika har samma filosofi: det ska vara roligt hela vägen och eftersom jag inte ens hade klocka på armen förstår ni hur brydd jag är om sådant. Jag ser fram emot vår 12-milare på lördag även om väderprognosen inte ser så himla lovande ut.

Ute på Färingsö träffade vi Karin och Karin som vi fikade med en stund. Det är tydligt hur man spanar in varandras grejer som cyklist. Eller, jag tror att killarna gör det mer än tjejerna… jag kan konstatera att det är fler som är cykelinkorrekta än cykelkorrekta så det där snacket om att cykling ska vara så uppstyrt med rätt grejer och färger är mest en kul grej att skoja om verkar det. Min cykel såg inte klok ut med en knallblå sadel som jag lånat från CykelCity för att testa inför ett köp. Den går loss på nästan tusen spänn så jag vill veta att det är en bra sadel jag köper. Dumt att köpa – och ångra sig liksom.

Cykling är jäkligt roligt. Jag kan helt klart tänka mig att ”bli cyklist”! Men, då behövs ännu fler semesterdagar. Jag är grymt sugen att åka på liknande äventyr som Vilma som just cyklat en sväng runt Gotland med sin kille. Cykelsemester på snabba cyklar! Kan tänka mig att det skulle vara roligt att göra en liknande cykeltur i Skåne. Jag tror jag måste kolla upp det faktiskt!

Erika!

Fika!

Knallblå testsadel!

1