Allmänt Löpning

Barfotaskor

Den här tisdagen bjuder på mycket ny kunskap och inspiration. Det började redan imorse på ett seminarium om varumärken och strategi och har fortsatt med barfotalöpning tillsammans med Merrell på lunchen. Nu jobbar jag för fullt i någon timma innan jag ska iväg på Twittercensus. Jag hoppas man kan komma dit i löparkläder…

Jag började springa med Merrell redan förra sommaren – och har verkligen fastnat. För några år sedan sprang jag alltid i skor som Asics Nimbus eller Saucony Triumph, men det har jag inte gjort på väldigt länge nu. Ni vet att jag vurmar för Nike Free eller någon av Adidas lättare skor – och att jag ibland springer kortare pass (typ max 7 km) med skor som Merrell – eller Fivefingers. Jag är fast och jag upplever en helt annan känsla med lättare skor. Enkelt beskrivet så upplever jag mer känsla!

Claes från Merrell berättade hur skorna funkade och mer om barfotalöpning. Han pratade om vikten att träna foten – och vad som händer om vi inte gör det. Att skynda långsamt är a och o (Merrells app om barfotalöpning är ett hett tips) – även för vana löpare. Springer du t.ex. 5 km idag – börja med att springa 500 meter med barfotaskor!

Det var många bekanta bloggansikten med på träffen, och en del nya, och vi blandade löpning med lunch i gräset. Biofood bjöd på lunch, bland annat en kokosvattenbaserad smoothie och det måste ju vara en ultimat bas för smoothie. En bra idé som jag redan läst om hos Ida och som jag ska ta efter.

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Sofia - ett bättre du
  May 8, 2012 at 2:35 pm

  Vilken fantastisk dag det låter som att du har! Smoothies baserade på kokosvatten är grymt gott, det gör jag ofta.

 • Reply
  Dessi
  May 8, 2012 at 2:37 pm

  Gilla! Och gillar Merrell! Har vardagsskor från dem som jag trivs att gå i. Men jag föredrar FiveFingers när jag springer, jag upplever tyvärr Merrel trail glove som klappriga och hårda.

 • Reply
  Ida
  May 8, 2012 at 2:37 pm

  Åhhh smoothie blev jag sugen på nu :) Och barfotaskor! Måste nog köpa mig ett par i år. Fick inte till det med storlekarna förra året. Är lite kräsen med just den biten. :)

 • Reply
  Emelie
  May 8, 2012 at 4:04 pm

  Låter som en fin träff! Gick som vanligt min lunchprom i mina merrells, älskar att gå i dem. Ska jag springa föredrar jag vff!

 • Reply
  Merrell Pace glove | Annas vardag, tankar och träning
  May 8, 2012 at 9:19 pm

  […] extra avis idag eftersom alla Stockholmsbloggare har fått gå på presslunch med dessa idag. Både Träningsglädje och Trend&Träning tipsade om Merrells app för barfotalöpning så den ska jag ägna […]

 • Reply
  Anna - Trend o träning
  May 8, 2012 at 9:43 pm

  Kul att se dig idag & få en liten pratstund. Och att få känna på din fina jacka :)

  Stor kram!

 • Reply
  Carina
  May 8, 2012 at 9:58 pm

  Jag köpte mig ett par Merrel i Skåne alldeles nyligen. Det är precis de som du visar på bilden här ovan, de snygga gröna :). I love them!!!

 • Reply
  Test av Women’s Barefoot Run Pace Glove. « Åsas Träning
  May 8, 2012 at 10:29 pm

  […] Sara som kunde delta på hela eventet har lagt upp härliga bilder från löpningen i Humlan. […]

 • Reply
  Jessica
  May 8, 2012 at 10:42 pm

  Nu måste jag ju bara fråga om det var Berghs seminarium du var på imorse?! Jag var själv där och det hade varit skoj att få hälsa på dig eftersom jag följt din blogg i över ett år nu och jag tycker den är toppen! :)

 • Reply
  Träningsglädje
  May 8, 2012 at 10:46 pm

  Jessica: yes det var det!! :)

 • Reply
  Merrell Pace glove - Anna Jansson
  July 29, 2015 at 1:40 pm

  […] extra avis idag eftersom alla Stockholmsbloggare har fått gå på presslunch med dessa idag. Både Träningsglädje och Trend&Träning tipsade om Merrells app för barfotalöpning så den ska jag ägna […]

 • Leave a Reply