om mig

Barfotaskor

Den här tisdagen bjuder på mycket ny kunskap och inspiration. Det började redan imorse på ett seminarium om varumärken och strategi och har fortsatt med barfotalöpning tillsammans med Merrell på lunchen. Nu jobbar jag för fullt i någon timma innan jag ska iväg på Twittercensus. Jag hoppas man kan komma dit i löparkläder…

Jag började springa med Merrell redan förra sommaren – och har verkligen fastnat. För några år sedan sprang jag alltid i skor som Asics Nimbus eller Saucony Triumph, men det har jag inte gjort på väldigt länge nu. Ni vet att jag vurmar för Nike Free eller någon av Adidas lättare skor – och att jag ibland springer kortare pass (typ max 7 km) med skor som Merrell – eller Fivefingers. Jag är fast och jag upplever en helt annan känsla med lättare skor. Enkelt beskrivet så upplever jag mer känsla!

Claes från Merrell berättade hur skorna funkade och mer om barfotalöpning. Han pratade om vikten att träna foten – och vad som händer om vi inte gör det. Att skynda långsamt är a och o (Merrells app om barfotalöpning är ett hett tips) – även för vana löpare. Springer du t.ex. 5 km idag – börja med att springa 500 meter med barfotaskor!

Det var många bekanta bloggansikten med på träffen, och en del nya, och vi blandade löpning med lunch i gräset. Biofood bjöd på lunch, bland annat en kokosvattenbaserad smoothie och det måste ju vara en ultimat bas för smoothie. En bra idé som jag redan läst om hos Ida och som jag ska ta efter.

 

22 kommentarer
 • […] extra avis idag eftersom alla Stockholmsbloggare har fått gå på presslunch med dessa idag. Både Träningsglädje och Trend&Träning tipsade om Merrells app för barfotalöpning så den ska jag ägna […]

  Merrell Pace glove - Anna Jansson 2015-07-29 13:40:47 annamjansson.se/2012/05/merrell-pace-glove/
  Svara
  • […] extra avis idag eftersom alla Stockholmsbloggare har fått gå på presslunch med dessa idag. Både Träningsglädje och Trend&Träning tipsade om Merrells app för barfotalöpning så den ska jag ägna […]

   Merrell Pace glove - Anna Jansson 2015-07-29 13:40:47 annamjansson.se/2012/05/merrell-pace-glove/
   Svara
   • Jessica: yes det var det!! :)

    Träningsglädje 2012-05-08 22:46:32
    Svara
    Visa alla kommentarer
    Skicka Kommentar

    Tack, din kommentar publiceras när den godkänts av en redaktör.

    Hälsa
    Träningsglädje
    senaste
    Creative
    Sandra Beijer
    28 min
    Creative
    Flora Wiström
    28 min
    Creative
    Sara Edström
    28 min
    Creative
    Sandra Hjort
    49 min
    Hälsa
    Josefines Yoga
    58 min
    Lifestyle
    Fanny Staaf
    1 tim
    Lifestyle
    Jennifer Åkerman
    2 tim
    Home
    Julia K
    10 tim
    Home
    Amelia Widell
    10 tim
    Man
    Charlie Lindström
    10 tim
    Home
    Andrea Brodin
    11 tim
    Lifestyle
    Tess Montgomery
    11 tim
    Lifestyle
    Sanne Alexandra
    12 tim
    Home
    Petra Tungården
    13 tim
    Lifestyle
    Linn Herbertsson
    14 tim
    Hälsa
    PT-Fia
    15 tim
    Hälsa
    Raw Clarity
    15 tim
    Mode
    Hanna MW
    15 tim
    Hälsa
    Anja Forsnor
    15 tim
    Mode
    Pamela Bellafesta
    18 tim
    Lifestyle
    Dasha Girine
    18 tim
    Creative
    Linn Wiberg
    19 tim
    Hälsa
    Fannie Redman
    19 tim
    Man
    Philip Conradsson
    22 tim
    Man
    nycstreetjournal
    23 tim
    Lifestyle
    Anna-Karin
    1 dag
    Hälsa
    Hanna Göransson
    1 dag
    Man
    Kevin Triguero
    1 dag
    Hälsa
    Foodjunkie
    1 dag
    Mode
    Ellen Claesson
    1 dag
    Home
    Daniella Dansson
    1 dag
    Home
    Isabelle Filling
    1 dag
    Man
    Martin Hansson
    2 dag
    Home
    Sanna Fischer
    2 dag
    Mode
    Fanny Ekstrand
    4 dag
    Man
    Niklas Berglind
    5 dag