Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Toppform om 10 veckor!

Det finns människor som aldrig blir klar med huset de bor i. Efter altanen är lagd så ska buskar planteras. Efter buskarna har planterats så ska det grävas någonstans för något annat. När det har grävts ska badrummet renoveras. När badrummet renoverats ska köksgolvet slipas. När köksgolvets slipats ska något annat hända. Projektälskare! Ungefär sådan är jag när det gäller träning. Grej efter grej. Det kan hända att jag påbörjar nästa grej innan jag blivit klar med den innan – men eftersom det inte är hus vi pratar om så blir det aldrig kaos. Det blir bara lite ofokuserat mot slutet – men det är bara för att det är så himla kul med projekt!

Ungefär vid den här tiden för 2 år sedan drog jag igång en utmaning som hette Vägen mot toppform (här kan man läsa några inlägg om hur det gick) – under den perioden pysslade jag med en annan utmaning som gick ut på att gå och springa 30 mil under 30 dagar… Jag startade även en Facebookgrupp under samma tema och engagerar rätt många hundra personer genom virtuella träningsutmaningar (som dessutom synts i tidningen Metro).

Nu är jag himla sugen igen. Jag suktar efter en ny utmaning – grejer med en tydlig start och ett tydligt slut är liksom min grej. Jag har konstaterat många gånger förut att 10 veckor är himla lång tid men jag längtar efter att besegra 10-veckorsspärren. Så imorgon kör jag i 10 veckor och du är välkommen att hänga med.

Syftet är att komma i toppform. Det är ett rätt diffust mål – det vore fint om det var mätbart. Min toppform handlar denna gång om kilon – mest för att jag vill se ut som jag ”brukar” göra, som den där bilden i högerspalt eller de nedan. Dit är det ungefär 5 kilo. Det känns lite halvbra att prata kilon i den här bloggen eftersom jag så målmedvetet valt att fokusera på annat men det får funka i brist på annan måttstock. Det handlar inte om att se ut som någon annan – utan mest att se ut som jag brukar. Kommentera gärna om ni har några bra tankar kring detta! Fettprocent skulle funka men är lite omständigt att mäta. Att springa en viss sträcka på en viss tid är också bra men det blir så himla grenspecifikt och rätt så marginellt från vecka till vecka.

Summa summarum: jag vill utmana mig själv under 10 veckor med syfte att komma i toppform. Målet är att minska 5 kilo. Av erfarenhet vet jag att jag lägger på mig runt magen – men också att magen är det första jag tappar. Resan dit handlar om smart träning och skärpt kost. Jag kommer fortsätta med Paleo men fuska lite mindre. Jag vill redovisa resan på något sätt också men är osäker på hur. Jag och KarinTri körde en egen Biggest Loservariant för en herrans massa år sedan (här är första inlägget och sista inlägget från den resan) och det var rätt roligt att skriva om det 1 gång i veckan men någonstans på slutet blev det lite enformigt. Då höll vi på i 20 veckor. Den här gången är det 10 – så jag ska nog orka med lite redovisande ändå. Om ni håller koll på mig så hoppas jag hålla mig taggad genom alla veckorna!

Jag är taggad. Om du också är det så häng med. Sätt det mål du går igång på så kör vi igång imorgon! 10 veckor till toppform!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
52kommentarer
 • […] veckan skrev Sara om att köra en10 veckors resa mot toppform på sin blogg. Jag har börjat min egen resa till Toppform också. Min resa handlar inte bara om […]

  Kan man Toppforma? | Jag vill vara snygg ….och smal! 2012-04-12 10:27:51 http://coyntha.wordpress.com/2012/04/12/kan-man-toppforma/
  Svara
 • […] Toppform om 10 veckor! […]

  Veckans bästa morgon! « Träningsglädje 2012-04-10 08:20:32 http://www.traningsgladje.se/2012/04/veckans-basta-morgon/
  Svara
 • Hänger också med på nå vis! Har slängt ut vågen men ska kämpa på ändå. Ska känna att jag går ner i vikt liksom 🙂

  Helén 2012-04-09 10:00:46
  Svara
 • […] Toppform om 10 veckor! […]

  Träningsplanering « Träningsglädje 2012-04-09 07:10:52 http://www.traningsgladje.se/2012/04/traningsplanering-3/
  Svara
 • […] var första dagen på min Toppform på 10 veckor-utmaning som Sara startade. Det har gått väldigt bra men jag känner mig fortfarande svullen. Jag äter mindre […]

  Toppform på 10 dagar: Dag 1 | 2012-04-03 13:50:37 http://www.dessi.se/?p=5277
  Svara
 • Jag hänger också med, det blir etapp två eller möjligen halvtidspepp – på vägen mot en ny livsstil. Mitt mål är alltså att fortsätta träna och äta nyttigt. Att minska i vikt är önskvärt men kg tycks sitta som berget, men jag minskar i cm så ett mer realistiskt mål för mig är att minska i omkrets – fem cm är ett utmärkt mål:)

  Emma 2012-04-02 22:02:13
  Svara
 • Vad roligt! Jag satte upp ett eget mål med 3 kg till sista april men jag vill hänga på dig istället. Vore guld om du hade lite mellanmåltips, lunchtips och middagstips att bidra med!

  Emmeli 2012-04-02 21:54:49 http://pemmelipom.blogg.se
  Svara
 • KUL att vi blir så många – och med så olika mål!!! Heja oss!!!

  Ida: ja, jag låg runt 1900 kcal då och tränade ca 8-10 timmar i veckan. det funkade bra. jag reggade allt på viktklubb och efter ett tag lär man sig ungefär hur mycket olika saker innehåller. idag använder jag inte något verktyg men vet på ett ungefär.

  admin 2012-04-02 21:08:08
  Svara
 • Hade gärna hakat på, dock så har jag inget riktigt vettigt mål att sätta upp. Det skulle vara att springa en viss sträcka under en viss tid i så fall. Men det är så himla tradigt att ha det som mål.

  bstark 2012-04-02 20:23:28 http://stark.nu
  Svara
 • Hej Sara!

  Kul! Jag hänger också på i din utmaning! 🙂

  Mot nya maraton 2012-04-02 17:24:09 http://motnyamaraton.blogspot.com
  Svara
 • […] såg jag att Sara kör en 10-veckors utmaning som jag funtar på att haka på. Har gått i liknande tankar själv ändå och det är alltid […]

  På sa bra humör att jag blir anfådd | Dåligt samvete 2012-04-02 14:27:28 http://daligtsamvete.wordpress.com/2012/04/02/pa-sa-bra-humor-att-jag-blir-anfadd/
  Svara
 • Har följt din blogg några månader nu efter att av en slump halkat in på den via en gemensam bekants Facebooksida. Gillar din inställning och dina fantastiska bilder och har kommit på mig själv med att sakna bloggen om jag inte varit inne på några dagar. Å den här utmaningen vill jag hemskt gärna hoppa på, alltid lite svårare att fuska och gena om man ”outat” sitt mål 🙂 Vill åt känslan både av att se ut som och orka som man brukar (i mitt fall så som jag såg ut och orkade före mina två graviditeter – vilka numera ligger alldeles för långt bak i tiden för att de ska gå att använda som ursäkt längre:-)). Mer mätbart betyder det ungefär 5 kilon och åtminstone 5 cm midjemåttsminskning, degmagen är mitt stora problem. Kosten ska förskjutas bort från mjölmat och socker mot grönsaker och protein och träningsdosen ökas. Målet är att få till åtminstone tre träningstillfällen per vecka, ett styrkepass och två löppass. Glad över att lokala Friskis kör igång uteträning med intervallpass, sånt gör jag liksom aldrig själv. Första löprundan för säsongen tog jag igår och även om det var mer lufsande än nåt annat så tog jag mig ändå ut – så nu kör vi! Tusen tack för inspirationen!!

  Marie 2012-04-02 14:08:17
  Svara
 • Är helt ny besökare av din blogg, och har ingen själv.
  Jag hänger på din utmaning. Jag satsar på att tappa 5 kilo och att få en hyfsad tid på blodomloppet som är om 10 veckor (ett delmål inför tjejmilen 1 sep)

  Zara 2012-04-02 13:08:36
  Svara
 • jag är med och jag hejar självklart även på! 😀

  Christine 2012-04-02 12:42:23
  Svara
 • Var det verkligen en herrans massa år sedan ni körde Biggest loser? Tyckte det var nyss…
  Du är inspirerande Sara! Jag hänger på, men skippar vågen. Ska satsa på betydligt mer styrketräning för överkroppen, mer coreträning och mer protein i maten. Och kanske mindre mörk choklad… inte säker att jag klarar den.

  Rebecca 2012-04-02 11:42:43
  Svara
 • Hej Sara. Jag har påbörjat mitt projekt-top-from för 6 veckor sedan. Men mitt mål är Stockholm Marathon och då ska jag springa ”lätt” i mål! Dvs jag har några kilo kvar att gå ner.
  Så jag är på. Vi kämpar tillsammans! Det är 9 veckor kvar!!
  kram

  Coyntha 2012-04-02 10:45:23 http://coyntha.wordpress.com
  Svara
 • […] Sara har på sin blogg ”outat” sin plan om 10 veckor till toppform, med start idag! En 10 veckors period som för henne handlar om att ”känna igen sig själv” på kort, känna sig vältränad och redo för nya utmaningar! […]

  10 veckor till löparformen « Nillas värld 2012-04-02 09:48:49 http://nillasvarld.wordpress.com/2012/04/02/10-veckor-till-loparformen/
  Svara
 • Hurra! Jag är också med! Jag har använt mars till att öka på min träningsintensitet, och i april ska jag ordna upp min kost tänkte jag. Men hjälp vad svårt det är! Jag läste ditt Biggest Loser-inlägg, och där skrev du att du försökte hålla dig till 1900 kcal om dagen. Jag tänkte höra hur du rent praktiskt gör då? Kör du samma upplägg när du äter paleo eller är tycker du det är tillräckligt att kontrollera VAD du äter snarare än hur mycket? Jag tror att mitt problem är att jag äter för mycket, och jag har verkligen inte koll på hur mycket 1900 kcal eller 1600 kcal är och hur mätt jag blir på det.

  Well, tanken var såklart inte att be dig lösa mina kostproblem, men du skriver bra om kost och är duktig, så det kanske snarare är ett önskemål kring ett inlägg om kosten under toppform-veckorna?

  Heja dig! Och heja mig! Jag ska följa i dina fotspår och toppforma jag med.

  ida 2012-04-02 09:35:55
  Svara
 • ”Strong is the new skinny”…varfor inte utvardera toppformen med dina framgangar i funktionell styrka (armhavningar benboj, etc) istallet? Eller ta fram ett gammalt balte fran tiden pa bilderna och se hur toppformen vaxer fram genom att du kan knappa det pa farre och farre hal? Forstar att det ar ”lattast” med att vaga sig…men i slutandan ar den framgang man blir lyckligast av den man kanner inombords och inte den man ser pa en plastig vag. Lycka till med malet och ha kul pa vagen dit!

  julia 2012-04-02 09:17:44
  Svara
 • Ha! Va kul! Jag har nämligen tänkt samma sak, fast lite anorlunda! Det är 10 veckor till NY, dvs 10 veckor till att jag skall springa en mil! Löjligt för vissa, enormot för mig! Så jag hakar på utmaningen med mina 10 kilometer som mål!

  Nu får vi faktiskt snart ta och fika 😉
  Kram!

  nilla 2012-04-02 08:58:35 http://www.nillasvarld.wordpress.com
  Svara
 • Jag vill vara med! Jag känner igen mig så i det du skriver och just nu är en utmaning puffen jag behöver för att hålla motivationen uppe. Löpning är inte min gren alls, men så mycket motion som möjligt och bra kost ska jag klara!

  Paula 2012-04-02 08:04:32
  Svara
 • Jag är också med på 5 kg på tio veckor och hitta toppformen genom rolig träning samt försöka hitta löparglädjen!

  Madeleine N 2012-04-02 06:12:54
  Svara
 • Det är 9 veckor till maran i sthlm så det får bli ett mål. Kan hänga med på löpträningar om du vill.

  Grabben 2012-04-02 00:30:56 http://snabbafotter.se
  Svara
 • Sjukt bra timing! Totalt ovetandes drog jag igång mitt eget 5 kgs projekt idag. Och ju fler desto roligare!! Håller tummarna!

  Marta 2012-04-01 23:17:03 http://martunia.se
  Svara
 • Låter perfekt, 10 veckor är precis lagom! Ska klura lite på vad ”toppform” ska innebära för mig. Men jag är definitivt med!

  Camilla 2012-04-01 23:13:10 http://millastraning.blogg.se
  Svara
 • 5 kg på tio veckor passar mig utmärkt. Har tappat 13 på 12 så det är dags att ytterligare 5! Hakar på och följer dig! Good luck! /Nettan

  Nettan 2012-04-01 22:10:18 http://tjock-chic.blogspot.com
  Svara
 • Perfekt! Jag inledde min egen deff i onsdags med målet att få bort 5 kg fett (inget annat såklart). Hade första svackan redan ikväll så då känns det x-tar bra med lite bloggpepp!

  Maria 2012-04-01 22:03:49
  Svara
 • Heja heja! Jag tänker också vara lite wild and crazy och haka på, efter en typ evighetslång träningsvila börjar jag känna mig sugen på att komma igång igen – och vem kan väl vara bättra att haka på och bli inspirerad av då, än dig. 🙂

  Prralin 2012-04-01 21:54:45 http://www.prralin.com
  Svara
 • Oh ja Biggest Loser, vad duktiga vi var som höll ut så länge! Och bra resultat också. Kul med ny utmaning, jag är klart på, kämpar för att komma i form till maj!

  Karin Tri 2012-04-01 21:25:54 http://karintri.com
  Svara
 • Kul! Jag är på! Ska bara skissa fram ett lämpligt mål…återkommer. 🙂

  Helena 2012-04-01 21:19:21 http://www.healthbyhelena.com
  Svara
 • Ja det här låter bra! Det är ju typ 10 veckor till Tjejmarathon så jag tror jag satsar på att få in >5 tkr till det. Det blir min 10-veckors!

  Annie 2012-04-01 21:09:00 http://www.runnerslove.wordpress.com
  Svara
 • Är också med. Ska komma i en balklänning som är ett par cm för liten idag, om 11 veckor. Ska träna kontinuerligt och äta bättre.

  Julia 2012-04-01 21:05:53 http://dieperfektewelle.wordpress.com
  Svara
 • Tack för denna påpuffning Sara!
  Nu fick jag en morot att ta tag i min träning och skippa massa onödig skräpmat, kakor och godis… Kommer bli kul att följa dig hur det går, stort lycka till! (Ska göra mitt bästa för att hänga med dig:) )

  Helén 2012-04-01 20:42:24
  Svara
 • JAG ÄR PÅ 😀 Jäkligt bra initiativ!

  Mimmi 2012-04-01 20:36:35 http://mimmisliv.veckorevyn.blogg.se
  Svara
 • Åh, en sådan här utmaning var just vad jag behöver just nu! Vill inte gå ner så mycket i vikt, men komma in i träningsrutinerna och tajta till mig:)

  Alvine 2012-04-01 20:29:26 http://happyhealthnow.blogspot.com
  Svara
 • Åh vad kul! Jag älskar också projekt 😉 Just nu projekt Påskutmaningen, projekt arrangera ett marathon (19 maj) och komma i bra löpform tills dess, projekt bli starkare cyklist och cykla Vättern osv. Skulle dock gärna även ha ett projekt som inkl. maten. Typ minska socker och mjölmat….

  Jonna 2012-04-01 20:26:30 http://www.fartfylld.blogspot.com
  Svara
 • 5kg på 10veckor, jag är med!! 😀

  Emma 2012-04-01 20:24:00 http://iamdreaming.blogg.se
  Svara
 • Kul att vi blir ett gäng som fokuserar lite extra! 🙂

  admin 2012-04-01 20:02:32
  Svara
 • Jag är på! 😀 Jag har lagt av med koffein och har en månad utan chips nu så det borde hända lite mer mer kroppen när jag inte äter en massa skräp 😛

  kebecka 2012-04-01 19:47:18 http://kebecka.blogspot.com
  Svara
 • Tack för ditt snabba svar Sara 🙂

  Annelie 2012-04-01 19:46:55
  Svara
 • Kul utmaning! Måste fundera lite på vad min toppform är, men jag tror jag vet. Stark inifrån och ut. Mera synlig styrka i min kropp, speciellt övre kroppen ser ganska så tanig och klen ut.

  M 2012-04-01 19:44:54 http://traningpag.blogg.se
  Svara
 • Mitt formmål om tio veckor är att väga några kilo mer, ha en mage så långt ifrån ett sexpack man kan komma och en glad bebis där inne 🙂 Träningsmålet är att bibehålla styrkan i rygg, armar och ben genom skogspromenader och styrketräning.

  Lycka till med din formtoppning och jag är säker på att det kommer vara lika inspirerande som alltid att läsa om dina projekt!

  Julia 2012-04-01 19:38:49 http://www.naturligtvisare.se
  Svara
 • Ska bli roligt att följa dig de här veckorna! Kommer säkert gå kanonbra för dig, du verkar ju vara en målmedveten kvinna.

  Sofia - ett bättre du 2012-04-01 19:36:45 http://ettbattredu.se/blogg
  Svara
 • En spark i baken behöver jag så jag är på! Målet är att bli av med sockerberoendet och minska några cm i midjan. Inmätning i morgon bitti!

  Är också väldigt nyfiken på svaret på Annelies fråga, jag verkar alltid vara förkyld..?

  Frida 2012-04-01 19:34:05
  Svara
 • […] inne hos Sara om sitt projekt Toppform om 10 veckor som startar imorgon. Själv känner jag igen mig något så […]

  Framtidsprojekt | 2012-04-01 19:21:15 http://www.dessi.se/?p=5234
  Svara
 • Ååh! Det kommer du fixa galant! 5 kg på 10 veckor är realistiskt 🙂 Jag hänger gärna på om jag får!

  Dessi 2012-04-01 18:40:02 http://www.dessi.se
  Svara
 • Är övertygad om att det kommer gå hur bra som helst! Och det där med olika utmaningar och fokus inom träningen kan jag känna igen. Är väl på gott och ont kanske, men alltid kul med utmaningar och variation i träningen!

  Alexandra 2012-04-01 18:37:42 http://hejklassiker.blogg.se
  Svara
 • Tycker det låter som en bra utmaning! Jag är med! Har dessutom fr.o.m. nästa vecka tänkt starta projekt halvmarathon-träning, så det passar kanon. Tyvärr har jag dragit på mig nån jäkla förkylning med hosta, men tränade försiktigt på gymmet idag, så jag hoppas den är på väg väck.

  Camilla 2012-04-01 18:36:03
  Svara
 • Passar mig perfekt! Har själv också tänkt börja imorgon och köra ett uppiggande race, kommer bli så mycket lättare nu när jag vet att jag inte är ”ensam”!

  Josefin 2012-04-01 18:33:44
  Svara
 • Härlig utmaning! Utmaningen för mig denna våren är att hålla mig frisk – jag blir sjuk så fort någon hostar på mig och det är riktigt tröttsamt… har inte alls varit mig själv i vår pga det och det är riktigt jobbigt. Men sjukdomar kommer också ”icke-formen” – jag känner tydligt att jag har tappat figuren, styrka och konditon – och även motivation. Visserligen kommer jag fortfarande i mina vanliga kläder, men känslan i kroppen är inte den som jag vill och brukar ha.

  Vilket leder till en fråga – hur bra koll har du på Holistic och deras produkter? Funderar på om jag ska bunkra upp med produkter som stärker immunförsvaret för att komma ur min onda förkylningscirkel. Om du har koll – vad ska man satsa på? Reds? Supervitals? Något annat? Eller har du tips på något annat märke som är bra och immunförsvar-boostande?

  Ha en skön söndagskväll och start på nya veckan som kommer 🙂

  Kram /Annelie

  Annelie 2012-04-01 18:28:42 http://kraftochenergi.com
  Svara
 • Lycka till, även om jag föredrar att vara i toppform året runt, blir lättare(!) så.

  Anders 2012-04-01 18:21:46
  Svara
 • Du är så jäkla cool Sara! Jag behöver inte gå ner mer i vikt men kommer heja på dig 🙂

  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sanne Alexandra
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Fannie Redman
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk