Jag tränar inte just nu, men jag äter fortfarande – så här kommer min lunch. Kommer ni ihåg när det fanns frukostflingkakor som hette Weetabix (finns förmodligen fortfarande kvar!)? Well, min lunch var åt det hållet – fast gigantiskt mycket godare.

Jag utgick från att jag hade 2 äggvitor i kylen och havregryn i skåpet. Jag tänkte på havrekakorna jag gjorde förra veckan och såg sedan ett ensamt äpple som ville bli uppätet. Av tankarna gjorde jag en lunchhavrekaka med frukt- och bärkompott. Exakt a l l a ingredienserna i dagens lunch är superfoods som gör bra grejer för kroppen (well, kanel ska man inte överdosera i och för sig…)!

LUNCHHAVREKAKA:

  • Havregryn
  • Krossade linfrön
  • Äggvita
  • Kokosfolja
  • Hackade paranötter
  • Kanel

Bakas i ca 10-15 minuter i ugn på ca 200 grader.

KOMPOTT:

  • Äpple
  • Blåbär
  • Hallon

Kokas ihop till den konsistens du önskar.

 

 

0