Det var ju rätt så passande att artikeln om trenden med utmaningar på internet publicerades i Metro (se nedan) just idag när jag påbörjade en ny utmaning. Och på en tisdag dessutom! Ena studen tänker jag att 30 minuters yoga varje dag kommer bli oändligt svårt att få till. Andra stunden undrar jag varför då? Jag har rätt mycket tid att prioritera till yogan – istället för att surfa slut på internet varje dag till exempel.

Ikväll var jag ute och sprang en sväng. Tisdag betyder ny podcast från Jillian Michaels och det är en av höjdpunkterna på löparveckan. När jag lyssnar på Jillian springer jag alltid samma runda, den är precis lagom i tid för en podcast på runt 50 minuter. Fast idag hann jag inte riktigt lyssna klart. Betyder det att jag har blivit snabbare?

På kvällen monterade jag ihop ett yogapass. Jag letade fram positioner på YogaJournal som jag förstår och kan utföra rent tekniskt – och som jag kommer ihåg hur man ska göra utifrån vad de heter. Såhär blev det (ursäkta språkblandningen):

 • katten/kon (10 gånger)
 • standing forward bend (10 andetag)
 • solhälsning (5 gånger)
 • high lunges med utgångsposition i hunden (5 gånger per ben)
 • hunden (5 andetag)
 • warrior pose (10 andetag per ben)
 • dansaren (10 andetag per ben)
 • (runners) stretch pose (10 andetag per ben)
 • hunden (10 andetag)
 • wide legged forward bend (10 andetag)
 • garland pose (10 andetag)
 • svanen (10 andetag per ben)
 • ryggtwist med sätesstretch (10 andetag per ben)
 • happy baby pose (10 andetag)
 • savasana (många andetag)

Jag vet inte riktigt om det är en bra mix, men det kändes rätt okej. Jag utmanade mig rätt mycket med hunden och så länge jag inte halkar med händerna så gillar jag numer den positionen. När jag halkar så blir jag svag i axlarna och orkar ingenting. En av hemligheterna bakom att ha stadiga händer är att ha en bra yogamatta har jag märkt… Jag försökte också utmana mig och ha en ganska flödande sekvens i början. Jag tycker det är lite omständigt och krångligt när jag hela tiden ska röra mig. Smidighet är inte min OS-gren direkt.

Jag tar gärna emot tips och input på den här yogasekvensen och andra förslag. Jag har ibland svårt att ta till mig en annan typ av sekvens eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska tänka på i alla positioner. Just krigarna tycker jag är svåra. Varför gör man dem? Hur ska det kännas? Var ska det kännas?

Med de frågorna lämnar jag er för idag. Men jag kan konstatera att det återigen har varit en bra tisdag. Rejält bra. Det fina med att göra sig själv bra tisdagar är att hela veckan blir bra. Tisdagar har annars varit ett svart hål men både måndagar och onsdagar är liksom automatiskt bra och torsdag, fredag och lördag är alltid bra. Nästa år får jag lägga lite kärlek på söndagen, men det är ett helt annat år och ett helt annat liv. Vi har ju 48 tisdagar kvar, eller något sådant…

0