Jag och Grabben har många saker gemensamt (jag gissar att det är därför vi har varit tillsammans så länge…) och en av dessa grejer är vår svaghet för snygga träningsskor. Övriga skor har vi rätt så få par av, men träningsskor – oj oj! Grejen med träningsskor är att de uppdateras inför varje säsong så även om man har ett par Adidas Marathon10 så vill man uppdatera dem efter ett par månader (vill  – inte behöver, det är 2 olika saker…).

Senaste tillskottet i Grabbens skopark är ett par Adidas Feather. Man kan ju tro att det är en tjejsko! Äntligen har killarna möjlighet att få lite färg på fötterna, och inte bara grönt och blått och sådana där typiska killfärger – utan något som faktiskt går åt det rosa hållet (färgen är något av en blandning mellan rosa och orange)! Tjejmodellen av Feather går i ungefär samma färgställning men lite ljusare. Superlätta är dem också med sina 170 gram. Man blir ju onekligen lite sugen…

Tillbaks till killarna, på Twitter efterfrågar cyklisten Pjocke  modebloggar med träningsklädesinriktning. Och det där har jag tänkt på många gånger. Varför finns det så få bloggar som fokuserar på träningskläder på samma sätt som modebloggarna fokuserar på sina kläder? Som gör det snyggt och med dedikation alltså.

Jag ska villigt erkänna att jag försöker ibland, men jag tycker inte jag gör det tillräckligt bra. Jag tycker att det är lite skämmigt att lägga ut 5 bilder på mig själv  i ett och samma inlägg med olika vinklar på mig och mina kläder. Det är nog där någonstans som skon klämmer. Träningsbloggarna fokuserar ju på träningen – och på de där 5 bilderna fastnar andra grejer. När man bloggar om grejer att ha till träningen blir det ofta tekniska prylar eller skor – och inte alls på samma modebloggarsätt.

Det där med att produktblogga för den läsarskara som läser den här bloggen är inte helt enkelt. Jag ställde upp på en intervju för några veckor sedan och sa att jag hade väldigt smarta läsare vilket jag är superglad för – ni ger mig ett enormt utbyte tillbaka genom ert engagemang – och det betyder att jag måste tänka till rätt ofta. Jag vet att när jag fokuserar för mycket på kläder, skor och varumärken så blir det ibland lite surr i kommentarsfältet och jag förstår att jag bör flytta fokus… När jag läser andra träningsbloggar med en yngre och inte lika produktkritisk läsarskara så förstår jag att skyltfönsterinlägg går hem mer där. Slutsatsen av detta? Tja, att man ska tänka till helt enkelt. Men det beror också på hur man ser på sitt bloggande och vad man har för mål och syfte med det och allt sådat där.

Nu blev det här ett långt och lite märkligt inlägg. Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt så jag slutar här. Men visst är Adidas Feather snygga! Skulle absolut passa på en träningsmodeblogg med sådana där snygga modebloggarbilder!

0