Tusen tack för alla frågor. Ni läsare är fantastiska som frågar om stort och smått! Det ska bli riktigt kul att svara på dem allihopa – för att ni ska orka läsa så har jag delat in dem i olika kategorier:

1. Frågor om mig

2. Frågor om Träningsglädje

3. Frågor om min träning

4. Frågor om kost och hälsa

5. Frågor om tips och träningsråd

Jag börjar med nr 1 – frågor om mig. Just detta är nog det jag delar med mig av minst. Jag försöker hålla min blogg personlig men inte privat, därför läser ni ofta om vad jag tycker men kanske inte så ofta om vem jag ”är”.

Vad jobbar jag med?

Jag är medieanalytiker med fokus på sociala medier. Det betyder att jag analyserar beteenden på nätet: hur man pratar om ett specifikt ämne eller kring en fråga eller varumärke, vad man pratar om, var man pratar och vilka som är viktiga påverkare. En köpare av den här sortens analys kan vara någon som jobbar med marknadsföring, HR, produktutveckling eller kundtjänst på ett företag och vill få en bild av hur diskussionerna ser ut i sociala medier så att man kan agera på ett lämpligt sätt utifrån dem.

Var är jag om 5 år?

Om 5 år jagar jag utmaningar på samma sätt som idag. Jag sätter fortfarande högt värde på flexibilitet och frihet och har förmodligen varit på fler långresor till Thailand och Whistler. Jag har ingen strävan efter att klättra till en viss position i mitt yrkesliv men däremot har jag som krav att alltid ha roligt på jobbet. Eftersom jag kommer att spendera en så pass stor del av mitt liv med att jobba så vill jag utvecklas med det jag gör. Jag gillar att jobba med analys och kommunikation i projektform – allra helst som någon form av planner, vilket är ungefär vad jag gör idag men eftersom jag inte jobbar på en renodlad byrå så heter min roll en annan sak.

Hur ser jag mig när jag är 60 år?

Har ni sett Folksams reklamfilm om pensioner som går i TV just nu? Precis så ska jag ha det när jag är 60. Leva helt care free och göra allt det där jag jobbat för. Ja, kanske till och med börja spela golf. Jag planerar att vara en livsnjutare livet ut! Så fort jag hittar den reklamfilmen på nätet ska jag lägga upp den!

Vilka målbilder har jag?

Jag har ingen enskild målbild men jag hämtar inspiration från drag och agerande hos olika personer. Det jag inspireras allra mest är personer som vågar. Det kan vara bankchefen som sa upp sig och stack iväg och seglade med sin familj i 1 år eller familjen som bosatte sig i Thailand som jag läste om i tidningen häromdagen. Det behöver inte nödvändigtvis handla om att man ska resa bort någonstans – men ofta handlar det om att uppleva på något sätt, och alltid om att följa sin magkänsla.

Hur ser jag på Northug? Bu eller bä? Kung eller svin?

Om Marit Björgen hade varit en kille hade hon varit kung. Hon har allt: en superstark kropp som vinner det mesta hon ställer upp i men också personligheten och charmen som gör att man gläds med henne. Hon har också en bakgrund som gör att jag unnar henne det och ser på henne som en hjälte – för hon har varit nere på botten men nått allra högst upp igen. I jämförelse har Northug bara en superstark kropp som vinner det mesta han ställer upp i. Men jag kan inte påstå att jag gläds med hans framgångar. Hans charm når mig inte genom rutan. Jag ser inte någon charm hos Zlatan heller.

Känner jag att jag är i balans i livet?

Jag är på en ständig berg och dalbana men jag har förstått att det ska vara så. Och när jag påminner mig om det så inser jag också att jag är i balans. För mig är balans att leva så som jag vill leva. Jag har insett att livet aldrig är problemfritt och det är jag tillfreds med, även om jag tycker att det är rätt onödigt att det ska vara så.

Kan inte du också göra en 30-dagarsutmaning?

Det har jag redan gjort – titta efter  kategorin ”Adventskalender 2010” i högerspalten.

Planerar jag för familj och hur ska jag balansera träningen då?

För tillfället har jag ingen längtan efter barn. Den familj jag har räcker gott och väl just nu.

Vilka är dina favoritställen i Halmstad?

Äta: Pio på Storgatan (på vintern) och SALT i Tylösand (på sommaren). Luncha på Barmezzo!

Fika: Robert’s eller CC:s uteservering på sommaren. Halmstad behöver fler mysiga fik!

Göra: Promenera på stranden, antingen Tylösand eller Lynga. Sitta på en sanddyn på Tylösand och lyssna på konserter från Solgården. Fika på en klippa i solnedgången. Träna på Form Friskvård, det bästa gym jag någonsin tränat på! Åka runt till olika gårdsbutiker. Gå på spa på Tylösand när det är som minst folk. Sitta på takterassen på Zigges och dricka cava och äta tapas på sommaren! Biblioteket ska vara rätt fint har jag hört. Cykla landsvägscykel – hela Halland är perfekt för det! Åka till Mölle och fika hos Flickorna Lundgren på Skäret (på sommaren).

Springa: Prins Bertils stig, Galgberget eller slingan i Lynga. Det finns fantastiskt många områden att springa i men det krävs bil till det mesta.

Zigges

Utsikt från Zigges

Mölle

Tylösand

Badvik utmed Prins Bertils stig

Salt

0