Jag fick en försiktig fråga om jag köpt produkterna själv. Frågan är helt klart berättigad och jag är den förste att beklaga om det inte framgått så tydligt. Jag är superallergisk mot dolda sponsrade produkter!

Såhär ligger det till: precis som många andra bloggare fick jag de två nya Naturdietsmakerna bananchoklad och vanilla/chai skickade till mig för några veckor sedan. Det var klart att vi skulle testa dem och skriva om dem. Men hallå, tänkte jag. Ska man testa något så måste man ju verkligen testa det på riktigt. Därför kontaktade jag Naturdiet istället – med utgångspunkt att jag ville testa produkterna under en längre period istället – och att jag skulle redovisa precis hur jag känner, tycker och tänker.

Så nej – jag har inte köpt produkterna själv. Istället kommer jag att testa de olika produkterna och de olika smakerna, jämfört med det förmodligen något enformiga utbud som finns i min lokala Hemköpbutik.

Imorse åt jag en ganska stadig frukost och jag tror att jag måste fasa ut den lite. Det känns ju lite dumt att äta en superfrukost bara för att man ska äta mindre sedan. Nä, lagom är nog bättre.

Till frukost åt jag 2 dl yoghurt och 40 g Kellogs K + 1 Fazer dubbelmacka med smör och skivat ägg på ena halvan och skinka på andra halvan. Jag beräknar antalet kalorier till cirka 750.

Jag stod mig på den frukosten hur länge som helst! Sedan kom jag på att jag hade lunchdejt. Jaha, hur skulle jag göra då? Dricka min lunchsmoothie på stället där vi lunchade eller vid ett annat tillfälle? Jag valde ett annat tillfälle. Så jag drack en kopp jasminte till lunch och sedan drack jag min smoothie med smak av “rasberry & pomegranate” vid 13.30.

En timme senare var jag hungrig. En känsla jag känner igen från förut också, men som jag inte riktigt förstår mig på. Denna hunger är övergående och försvinner efter en halvtimme.

Jag har gått rätt mycket under dagen: 2 timmars snabb vardagsmotionerande och 1 timmas powerwalk. Jag märkte på slutet av powerwalken att jag var helt slut på energi och det var ju inte så himla konstigt. Förmodligen skulle jag ha tagit en bar eller druckit en till smoothie innan träningen. Istället väntade jag med min middagsbar till efteråt, när klockan var runt 18.30. Men det blev lite fel med tiderna och att äta så tätt inpå kändes inte riktigt rätt. Imorgon blir det mer intensiv träning så då ska jag lägga till den där extra baren!

Nu såhär lite senare på kvällen så är jag lite småhungrig. Men känslorna är klart hanterbara! Jag är inte särskilt sugen på godis eller sött och det är skönt. Hunger känns enklare att hantera än sötsug!

Mitt humör har varit precis som vanligt under dagen. Ingen irritation och ingen huvudvärk. Men jag var lite otålig innan jag fick min middagsbar… det var en nougatbar som smakade gott – men inte på långa vägar lika god som Fiber plus-baren med mörk choklad!

0